kriza u barceloni

Abidal o Rakitiću: Pa ne mogu ja treneru diktirati tko će i koliko igrati

Foto: EPA

SPORTSKI direktor španjolskog nogometnog velikana Barcelone Eric Abidal govorio je u razgovoru za madridski dnevnik Mundo Deportivo o hrvatskom reprezentativcu Ivanu Rakitiću.

Abidal je dao veliki intervjuu za Mundo Deportivo nekoliko dana nakon kriznog sastanka na kojem se odlučivalo o njegovom statusu u Barceloni i rješavao sukob s igračima, ponajprije s Lionelom Messijem koji je uz Rakitića bio važan akter krize koja trese Barcu

Smirivao je situaciju, ali se dotaknuo i Rakitićevog vapaja od prije nekoliko dana kad je izjavio da ga Barcelona nije dovoljno respektirala te da razmišlja o odlasku.

"Ne znam kako da vam to kažem. Za igrača je najbitnije da ima minutažu. Rakitić je imao teške periode s Valverdeom, sad se trener promijenio i ne mogu mu ja određivati koliko će tko igrati. Respektiramo Rakitića i zato nismo ni s kim razgovarali o njegovom potencijalnom odlasku.

On je izjavio da planira otići, ali je na kraju odlučio ostati u Barci i to samo zato što je u određenoj mjeri zadovoljan sa svime ovdje", rekao je Abidal.

Rakitić: Ne zaslužujem to

Rakitić je od ljeta 2017. do ljeta 2019. godine bio igrač s najviše odigranih utakmica kod trenera Ernesta Valverdea, no nakon što je Uprava ljetos dovela mladog Frenkija de Jonga, završio je na klupi.

Abidal, zadužen za transfere u Barceloni, ali i ostali direktori Barcelone, odbili su demantirati medijske izvještaje u kolovozu o spremnosti da prodaju Rakitića. Mediji su izvještavali i da ga žele iskoristiti u razmjeni za dovođenje brazilskog napadača Neymara iz PSG-a.

"Ne zaslužujem niti sam zaslužio određeno ponašanje. Mogu jasno reći da je bilo više stvari koje mi se nisu svidjele. To znaju oni koji donose odluke, a to znamo i mi. No ponekad moraš prihvatiti stvari koje ne razumiješ i gledati prema naprijed", rekao je Rakitić u nedjelju.

"Za klub mora biti najbolje ono što je najbolje za nas igrače. Nismo ovdje kako bismo se smijali i zbijali šale", dodao je Rakitić ne iznoseći detalje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.