ŽIVOTNA PRIČA RIJEKINOG AFRIKANCA Nogomet je igrao bos, a onda se pojavio tip s crnim automobilom...

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

MAXWELL Acosty (26) jedno je od najugodnijih iznenađenja u momčadi Rijeke, koja ove sezone ne igra najbolje. Iako se nije previše nazabijao, Acosty se pokazao kao vrlo neugodan igrač koji bi dugoročno mogao biti dobro rješenje za Kekovu momčad.

"Ne ide nam baš najbolje ove sezone, iako ne igramo toliko loše. Izgubili smo puno utakmica u kojima smo bili bolja momčad, kao nedavno protiv Hajduka, ali mislim da se dižemo. Prvenstvo je gotovo, prvo mjesto nam je trenutačno jako daleko i okrećemo se plasmanu u Europu sljedeće sezone. To je realan cilj i to moramo ostvariti", rekao je Acosty za Ghanasoccer.net.

U Rijeku je stigao iz Crotonea nakon što je nekoliko godina lutao talijanskim klubovima. No u Italiji i nogometu općenito je, kaže, završio sasvim slučajno.

"Roditelji su željeli da idem u školu i skoro da su mi i branili igrati nogomet. Otišao sam bez njih posjetiti tetku u Accru. Neki dječaci su igrali nogomet na ulici i kad je jedan od njih morao ići pitali su me da uskočim. Ušao sam bos jer nisam imao tenisice. Uskoro se po kraj igrališta zaustavio neki crni auto iz kojeg je izašao čovjek i gledao nas", prisjetio se Acosty za SN dana koji mu je promijenio život.

"Kad smo završili, pitao me za koji klub igram i iznenadio se kad sam mu rekao da se ne bavim nogometom. Otpratio me do tetine kuće. Bilo me je malo strah jer u Africi baš nije pametno razgovarati sa strancima na cesti. Tetka mu je dala broj mojih roditelja. Uspio ih je nagovoriti da imam budućnost u Italiji i nakon nekoliko tjedana sam bio u Reggiani na probi", rekao je Ganac.

Majka nije željela da ode, ali kad joj je javio da je prošao probu bila je jako sretna.

"Tko zna što bih radio da nisam nogometaš... Talijanski i engleski pričam kao materinje jezike, želio sam biti novinar. Nikad ne znaš, možda jednog dana bude prilike i za to", priča Acosty koji je iz Reggiane ubrzo otišao u Fiorentinu.

"U Rijeci sam se odlično snašao. Klub je sjajan, suigrači su mi prijatelji i ne žalim što sam otišao iz Italije. Možda se jednom vratim. U Italiji sam igrao u klubovima koji samo nabijaju loptu prema naprijed, naš trener teži igri i to je odlično. Sviđa mi se i način života ovdje, sve je super", rekao je Acosty.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.