Adebayor: Sretan sam u Arsenalu

ARSENALOV togoanski napadač Emmanuel Adebayor kaže mu laska zanimanje Milana ili Chelseaja za njega, ali da ne kani napuštati Arsenal.

"Ja sam nogometaš, a svakom nogometašu bi godio interes Milana. I zato ne mogu lagati i reći da me ne raduje kada čujem da se Milan zanima za mene. Međutim, tu prestaje svaka priča. Sretan sam što sam igrač Arsenala, to je ono što sam uvijek govorio i što i dalje mislim",  kaže Adebayor.

Ove sezone su Adebayoru u nekoliko navrata zviždali navijači njegovog vlastitog kluba – Arsenala.

"Je, zato što čitaju u novinama nešto što ja nikad nisam rekao. Novinari uvijek mogu pisati ono što žele, iako ja nikada nikome nisam rekao da želim otići iz Arsenala",  tvrdi Togoanac.

Jedan od razloga što je Arsenal i četvrtu sezonu zaredom ostao bez i jednog trofeja svakako leži i u lošoj formi Adebayora.

"Kada u jednoj sezoni zabijete 30 golova, ne možete očekivati da u sljedećoj nećete biti pod većim pritiskom i većom pažnjom protivničkih igrača. No, ukoliko želite postati veliki igrač, morate pronaći rješenje i za takvu situaciju. Upravo to sam ja i činio. Međutim, imao sam od kolovoza prošle godine dosta problema s ozljedama. Prije toga nikada u mojoj profesionalnoj karijeri nisam pauzirao duže od jednog ili dva tjedna zbog ozljeda. To se prvi puta dogodilo u ovoj sezoni, ja sam činio sve što sam mogao, davao sam svoj maksimum. Nije baš da sam ponosan na svoju sezonu, ali zbog spomenutih problema nisam niti previše uznemiren",  objasnio je Adebayor.

Ističe da je u sljedećoj sezoni veliki cilj prekid apstinencije od trofeja.

"Mislim da klub kao što je Arsenal zaslužuje malo više od onoga što smo mu mi igrači dali. Stoga sljedeće sezone pod svaku cijenu moramo nešto osvojiti. Ne zanima me kako, jednostavno moramo."

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.