EUROPSKE LIGE

AIK prodaje slinu klupske legende kao božićni poklon

Foto: EPA

MARKETINŠKI tim švedskog prvoligaša AIK-a došao je na zanimljivu ideju. Naime, u prodaju su pustili slinu klupske legende Nils-Erica Johanssona. DNK nogometaša se prodaje kao božićni poklon, a cijena je 3499 švedskih kruna (oko 2500 kuna).

Johansson je profesionalnu karijeru morao završiti zbog problema sa srcem, a miljeniku kluba znanstvenici su uzeli uzorak sline, kristalizirali DNK i spremili ga u epruvetu.

U prodaju je pušten 371 uzorak, a navijači će uz slinu dobiti i njegovu kapetansku traku. Takav uzorak može trajati čak 500 godina.

"Kao Jurski park, za 500 godina možda vidite puno Johansson koji trče uokolo. Nije 100 posto moj DNK, već 99 posto. Taj 1 posto vrlo mi je važan jer mogu zadržati 'autorsko pravo' na DNK. Nećete moći staviti moj DNK na mjesto zločina, primjerice, jer ne bi potpuno odgovarao pa bi se odmah moglo reći da to nisam ja", izjavio je Johansson za BBC.

Johnson je u karijeri igrao za Bayern, Blackburn, Nürnberg i Leicester, a od 2007. je bio u AIK-u. Karijeru je završio ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.