Ajax usred pregovora s Dinamom oko Šutala doveo hrvatskog stopera iz Njemačke

Foto: Profimedia

PREDSTAVNICI Ajaxa su u Zagrebu gdje pregovaraju o transferu Josipa Šutala iz Dinama, ali u sjeni tog posla odigrao se prelazak jednog drugog hrvatskog stopera u Ajax. Radi se o Jakovu Mediću (24) iz njemačkog St. Paulija. Sjajni hrvatski branič dugo je slovio za jednog od najboljih braniča njemačke druge lige, a sada je za to nagrađen transferom.

Medić je već u Nizozemskoj, posao bi mogao biti objavljen već sutra, čim prođe liječničke preglede. Tako je Ajax u tajnosti završio dovođenje jednog braniča, a Nizozemci se nadaju da bi u sljedećih nekoliko dana mogli isto uspjeti i sa Šutalom. Posljednja ponuda koju su predali Dinamu je odbijena.

Ovog ljeta će srušiti niz velikana i postati najskuplji izlazni transfer Dinama

Uprava kluba odbila je zadnju ponudu Ajaxa koja iznosi 20 milijuna eura fiksne odštete te još nekoliko milijuna u raznim bonusima. Dinamo je po tom pitanju ostao ustrajan i ne želi ići ispod željene cijene koju je odavno izvjesio.

Stav Dinama je jasan. Onaj tko želi Šutala koji s Dinamom ima ugovor do 2028. godine i kojeg Transfermarkt procjenjuje na 18 milijuna eura mora platiti 25 milijuna eura uz bonuse. S obzirom na to da u zadnjih 15-ak dana traje licitacija za Šutala sa sve višim ponudama, čini se izglednim da do kraja prijelaznog roka netko od zainteresiranih ponudi tu cifru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.