Ajaxova legenda: Ti je*eni igrači bi morali biti prvaci, a kandidati su za ispadanje

Foto: Screenshot (Twitter)

AJAX proživljava veliku rezultatsku krizu. U devetom kolu nizozemske lige igrači Mauricea Steijna stigli su na gostovanje kod Utrechta, ali poraženi su kod posljednje ekipe lige i tako pali u zonu ispadanja, na predzadnje mjesto tablice. Za prvim mjestom zaostaju trenutno 22 boda.

Šutalo i Sosa igrali

Utakmica je prekinuta na samom kraju kod rezultata 3:3 jer su navijači počeli ubacivati čaše i razne predmete u teren, a nakon nastavka Utrecht je u ludoj završnici u 90. minuti zabio za 4:3 i pobijedio. Za Ajax su nastupila dva hrvatska reprezentativca, Josip Šutalo i Borna Sosa. Šutalo je krivac za gol koji je odlučio meč, a Sosa je imao dvije asistencije.

Nakon utakmice u emisiji Planet Voetball razgovarali su bivši Ajaxov igrač Rafael van der Vaart te proslavljeni nizozemski napadač Pierre van Hooijdonk. Van der Vaart je rekao: "Ne znam, kao da gledam raketnu znanost. Neke stvari ne mogu se ni scenarijem opisati. Imam osjećaj da bi i mi ovdje iz studija mogli igrati s njima."

"Ajax je kandidat za ispadanje"

"Ovo više nije Ajax kakvog poznajemo generacijama. Više nije bolji od svog protivnika čim se pojavi na terenu. To više nije tako. Ne postoji više takva kvaliteta u klubu. Čak i oni koji su nešto bolji igrači odlutaju u prosjek u ovoj sredini. Da, može vam ovo zvučati patetično, ali ovakav Ajax u ovome je trenutku kandidat za ispadanje. To je tužno, ali je tako."

Van Hooijdonk dobacio je kako je problem u treneru Steijnu, no Van der Vaart mu je odgovorio: "Ma ne, nema smisla. To je jebena momčad i ti jebeni igrači koji su sada kandidati za ispadanje trebaju s ovakvim proračunom biti prvaci s dva prsta u nosu. Trener to mora moći učiniti. Nije Steijn ništa kriv. Krivi su igrači na terenu koji ne pokazuju ništa."