"Ako je Nikoličius bio Mr. Football, Kalinić je onda Mr. Space Shuttle Football"

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL, Ivo Čagalj/PIXSELL

HAJDUK je u srijedu objavio da će mu trener u nadolazećoj sezoni biti legendarni Talijan Gennaro Gattuso (46). Gattuso je sa splitskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2026. godine. Dovođenje Gattusa prvi je veliki potez Nikole Kalinića na mjestu sportskog direktora Hajduka.

Gattuso je igračka legenda talijanske reprezentacije i Milana, odakle i poznaje Kalinića kojemu je ondje bio trener. Uz Milan, Gattuso ima i iskustvo iz drugih velikih klubova, kao što su Napoli, Valencia i Olympique Marseille. 

Kalinić se, čini se, dolaskom Gattusa ne namjerava zaustaviti u dovođenju velikih imena u svijetu nogometa. Ranije danas doznali smo da je kontaktirao Edina Džeku (38), legendu bosanskohercegovačkog nogometa koja posljednjih godina ne krije svoju naklonost Hajduku. Kalinić i Džeko također su kratko bili suigrači u Romi.

Za komentar najnovijih događanja u Hajduku nazvali smo Vladimira Balića, nekadašnjeg golmana kluba s Poljuda kojeg je Torcida 2004. godine zbog borbenosti na terenu proglasila Hajdučkim srcem.

Kako Vam se čini spoj Hajduka i Gattusa?

Dolazak Gattusa će sigurno pokazati svima nama kako je Nikola Kalinić jako ozbiljan sportski direktor. Umijeće je dovesti takvu jednu veličinu svjetskog nogometa u Split i vezati ga na dvije godine. S obzirom na njegov temperament, on će uz ovu našu prgavu familiju napraviti jedan zanimljiv spoj. Nadamo se, bez obzira na to hoće li se odmah dogoditi iskorak, da će to biti novo poglavlje u ozbiljnom Hajduku.

Kalinić je od samog starta naglašavao da će u izboru novog trenera ključna biti disciplina. Je li Gattuso taj koji će uvesti disciplinu u svlačionicu Hajduka?

Smiješno je uopće i pričati o tome može li jedan Gattuso uvesti svoju disciplinu. Trčat će više nego što su ikad trčali u životu, to je sasvim sigurno. Poznavajući njega i njegov karakter, nitko neće imati privilegije. Svi će morati ostaviti srce na terenu. To je nedostajalo Hajduku u prošloj polusezoni i zato nije bio prvi.

To je čovjek koji je vodio Milan, Marseille i druge velike klubove. On je sudjelovao u nečemu što mi gledamo na televiziji. Zahvaljujući njegovom iskustvu s velikim zvijezdama, puno jednostavnije bit će mu provesti svoje ideje ovdje. Ako se u tim klubovima uspio nametnuti kao lider, tko ovdje može biti veći od njega i njegovog autoriteta?

Uz Gattusa, Kalinić želi dovesti i velika igračka imena. Kontaktirao je Edina Džeku, kao i Ivana Rakitića...

Čuo sam i ja takve priče. Veličina Nikole u tom nogometnom svijetu se sad pokazuje. Ako je Nikoličius sam sebe prozvao Mr. Football, mislim da bi Kalinić trebao otvoriti profil Mr. Space Shuttle Football.

Što se Džeke tiče... Siguran sam u veliko ime na poziciji centarfora, a vidjet ćemo hoće li to biti Džeko ili netko sličan. Nikola je očito pokazao da je dorastao poziciji koju je dobio, što sam stalno i govorio. Najbitnije da mu svi drugi u klubu budu na usluzi i da mu ništa ne prčkaju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.