NBA

Ako NBA sezona počne prerano, LeBron bi mogao preskočiti prvih mjesec dana

Foto: Getty Images

OVIH dana NBA liga trebala bi objaviti datum početka nove sezone, a sve je izvjesnije da će to biti 22. prosinca.

I dok većini momčadi raniji početak od najavljivanog neće stvarati značajne probleme, pogodit će one koji su daleko otišli u doigravanju. Razmak između posljednje utakmice finala i 22. prosinca je samo 72 dana, dok u normalnoj situaciji pauza između dvije sezone iznosi četiri i pol mjeseca.

Finalist Miami Heat u kadru ima pretežno mlade igrače, koji se brže rekuperiraju, ali prvaci LA Lakersi su momčad puna veterana, na čelu s LeBronom Jamesom, koji će pretposljednjeg dana u godini proslaviti 36. rođendan.

Zato šuter i obrambeni specijalist Lakersa Danny Green smatra da će LeBron jednostavno preskočiti prvih mjesec dana nove sezone, ako ona zaista počne 22. prosinca, a nešto slično bi mogli učiniti i drugi stariji suigrači, poput Rajona Ronda ili Dwighta Howarda, koji su također u srednjim tridesetima.

"Ako počnemo u prosincu, mislim da će mnogi preskočiti početak sezone. Ne bih očekivao da će LeBron igrati prvih mjesec dana", rekao je Green gostujući u The Ringer NBA Showu.

Prije početka nove sezone bit će otvoren kratki prijelazni rok u kojem će Lakersi svakako morati osvježiti momčad nekolicinom mlađih igrača koji bi iznijeli taj period uz pomoć veterana koji će se ipak štedjeti.

Za očekivati je da James ipak bude cijelo vrijeme uz momčad i da zaigra na otvaranju sezone i na Božić, ali i da propusti dobar dio utakmica na početku sezone ili ih igra u ograničenoj minutaži. Za njega i Lakerse ionako je najvažnije da spremni dočekaju doigravanje i tada krenu u obranu naslova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.