Šok za Argentinu. Nakon 40 godina propušta Svjetsko prvenstvo u košarci

Foto: EPA

KOŠARKAŠKA reprezentacija Argentine, aktualni svjetski viceprvak, propusti će Svjetsko prvenstvo kojem su u kolovozu i rujnu ove godine domaćini Filipini, Japan i Indonezija. Argentinci su u utakmici o kojoj im je ovisio plasman na SP imali vodstvo od 17 koševa prednosti, a na kraju bili poraženi od Dominikanske Republike. Završilo je 79:75.

Nešto više od dvije minute prije kraja treće četvrtine prednost Argentine iznosila je 61:44, a na ulasku u posljednju četvrtinu 10 koševa razlike. Reprezentativci Dominikanske Republike stigli su do izjednačenja dvije minute prije kraja susreta, a onda i do iznenađenja protiv Argentine koja je utakmicu odigrala u jakom sastavu. Nastupili su Gabriel Deck, Nicolas Laprovittola, Facundo Campazzo…, no sve to malo je značilo viceprvacima svijeta i olimpijskim pobjednicima iz 2004.

Deck je s 27 koševa predvodio sve strijelce na utakmici, a Jean Montero s 22 pobjedničku momčad koja se na SP plasirala četvrti put u svojoj povijesti. Argentine ondje neće biti prvi put od 1982. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.