Albanski izbornik najavio utakmicu protiv Hrvatske

Foto: EPA

PREMDA su hrvatski i albanski navijači odnijeli pobjedu na tribinama Olimpijskog stadiona u Berlinu i Westfalena u Dortmundu, nogometaši tih dviju zemalja porazima su otvorili Europsko prvenstvo. Hrvatska je izgubila 3:0 od Španjolske, dok je Albanija izgubila od Italije 2:1. Za oba sastava srijeda će biti možda i posljednja prilika za ostanak u igri za prolaz.

Albanija je u kvalifikacijama bila iznenađujući pobjednik skupine F ispred Češke i Poljske, koje su također izborile Euro. Dobila je četiri od osam utakmica, uz tri remija i samo jedan poraz, izgubivši od Poljske u Varšavi u prvoj utakmici u skupini.

Sylvinho: Hrvatska je tehnički vrlo jaka

Albanci su do sada samo jednom sudjelovali na kontinentalnoj smotri, 2016. u Francuskoj, gdje su bili treći u skupini A. Pobijedili su Rumunjsku 1:0 te upisali poraze od Francuske (0:2) i Švicarske (0:1). Na kraju im tri boda nisu bila dovoljna za prolaz zbog negativne razlike pogodaka. 

Euro u Njemačkoj otvorili su porazom od Talijana iako su poveli golom Nedima Bajramija u 22. sekundi, što je najbrži pogodak u povijesti europskih prvenstava.

"Imali smo malu tremu u debiju, nije nam bilo lako, ovo je tek drugo Europsko prvenstvo, nova smo ekipa. Nismo loše prošli protiv Italije, ostali smo u igri do kraja", rekao je albanski izbornik Sylvinho i najavio utakmicu protiv Hrvatske.

"Što očekujem od sljedeće utakmice? Hrvatska je tehnički vrlo jaka, za nas je ova utakmica sada odlučujuća. Moramo ostvariti pozitivan rezultat."

Bajrami: Neće biti lako

Dodajmo da se Albaniji, s kojom Hrvatska dosad nije igrala, u susretu protiv Italije ozlijedio krilni igrač Jasir Asani. Igrač korejskog Gwangjua je ozlijedio gležanj i propustio je zadnji trening. Asani je jedan od Sylvinhovih nedodirljivih, koji je vjerovao krilnom napadaču iako se ove godine nije previše naigrao za svoj klub.

"Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe. Moramo se boriti za svaku loptu, za svaki posjed. Znamo da je Hrvatska teška momčad i neće biti lako", istaknuo je Bajrami u najavi utakmice s Hrvatskom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.