Albrecht ni ove sezone neće skijati: Sretan sam što sam među živima

GODINU dana nakon što je teško stradao na treningu spusta u Kitzbühelu, švicarski skijaš Daniel Albrecht još uvijek nije spreman za natjecateljske nastupe.

Danas 26-godišnji skijaš nije izrazio prognozu kada bi se mogao vratiti na staze, ali je otklonio mogućnost da se to dogodi do kraja tekuće sezone.

"Kada ću se vratiti? Ne znam. Nije bitno hoće li se to dogoditi sljedeće sezone, ili one nakon nje. Nije mi to važno. Važno je da sam siguran da se mogu vratiti".

Albrecht je 22. siječnja 2009. godine teško pao pri posljednjem skoku na stazi Streif, nakon što je letio zrakom 40-ak metara. Završio je s teškim potresom mozga, unutarnjim krvarenjima u lubanji i u prsnom košu. Tri je tjedna bio u umjetnoj komi kako bi oteklina u mozgu splasnula.

"Napredujem dobro. Zadovoljan sam i ponosan. Nisam slomio nogu ili ruku. Sretan sam što sam među živima i što ću moći pokušati ponovno nakon tako teške nesreće".

Posljedice Švicarac i dalje trpi. Ima rupe u pamćenju i ponekad se muči pri govoru. Ima problema s koordinacijom, pa je tako prošlog ljeta slomio zglob pri padu s bicikla. Radi na poboljšanju vlastite koncentracije i na refleksima, ali i na tehničkim aspektima skijaškog stila.

"Imam osjećaj na skijama, ali ne znam kako reagirati na kvrgavim predjelima staze, ili na, primjerice, zaleđenima. Moram to naučiti ponovno".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.