Alcaraz rutinski slavio protiv Medvedeva. Slijedi spektakl protiv Đokovića

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI tenisač Carlos Alcaraz slavio je u posljednjem kolu grupne faze završnog Mastersa protiv Rusa Danila Medvedeva 2:0 u setovima. Alcaraz će u polufinalu tako imati spektakularan okršaj s najboljim tenisačem svih vremena, Srbinom Novakom Đokovićem.

Alcaraz je od Medvedeva bio bolji 6:4 i 6:4 u setovima, a ta pobjeda donijela mu je prvo mjesto u grupi s omjerom od dvije pobjede i jednog poraza. Alcaraz je u prvom setu uspio napraviti break u sedmom gamu, dok je u drugom setu to učinio u devetom gamu i tako prelomio meč u svoju korist.

Đoković nedohvatljiv na vrhu

U subotu će tako jedan protiv drugog za finale igrati prvi i drugi tenisač svijeta - Đoković i Alcaraz. Đoković je osigurao ostanak na vrhu ATP liste na kraju godine kako god ovaj turnir završio, bit će mu to čak osmo takvo postignuće u karijeri.

U drugom polufinalu turnira u Torinu sastat će se domaći predstavnik Jannik Sinner i Danil Medvedev, a i njihov je meč na rasporedu u subotu. Mnogi smatraju da su polufinalisti ATP finala četiri trenutno najbolja igrača na svijetu.