RUKOMETNI EURO

Alilović: Moja obaveza je još jednom obući ovaj sveti dres

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

POVRATNIK u dres hrvatske rukometne reprezentacije Mirko Alilović dao je svoju prvu izjavu u statusu reprezentativca. Objasnio je što se dogodilo da bi se on ponovo našao u nacionalnoj momčadi i prokomentirao dosad viđeno na Europskom prvenstvu obilježenom problemima koje izaziva koronavirus.

 

"Tu sam, vratio sam se na poziv izbornika. Situacija je takva kakva jest, prvenstvo je ludilo. Nas taj virus proganja od priprema, od prvog dana. Promijenili smo, vjerujem, dvoznamenkast broj igrača, ali nadam se da ćemo na tome stati. Tu sam nakon četiri godine. U ovako kratkom roku je teško nešto iskemijati. Rekao sam izborniku, tu sam, doći ću, pomoći ću koliko mogu. To je moja odgovornost. Moja obaveza je još jednom obući ovaj sveti dres", rekao je.

Fizički spreman

"Ovo je specifična situacija, treneri su suočeni s time da nemaju drugog izbora. MI se zasad snalazimo dobro, prošli smo prvi krug i tu smo. Budući da živim rukomet, poznajem sve igrače, ali je pitanje poznaju li oni mene", dodao je na pitanje o tome poznaje li suigrače pa zaključio:

"Fizički se dobro osjećam. Četiri dana poslije pozitivnog dobio sam negativan test na koronu. Bez simptoma, kao i 99 posto slučajeva trenutno. Ali svi ti protokoli i zatvaranja otežavaju pripremu i boravak, osnovne stvari. Treba sve izdržati, ni ne znamo tko će sutra igrati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.