Amauri ispao iz kombinacija za Brazil i Italiju



NE TAKO davno Juventusov je 29-godišnji centarfor Amauri bio predmet ozbiljne borbe između brazilskog i talijanskog nogometnog saveza, koji su ga željeli pod svojim stjegovima na Svjetskom prvenstvu.

Danas, međutim, za naturaliziranog Brazilca u redovima Juventusa malotko pita. Postoji zato i savršen razlog: od prvog siječnja 2009. godine do danas, devetog veljače 2010. godine, centarfor je za Juventus zabio bijednih pet golova.

Upisao je u 13-mjesečnom razdoblju 48 nastupa u svim natjecanjima, a svih je tih pet golova zabio u Seriji A. Zanimljivo je da je u istom razdoblju jednako učinkovit za Torineze bio Giorgio Chiellini, igrač koji igra na mjestu stopera.

Ove je sezone u svim natjecanjima Brazilac skupio 29 nastupa, najviše od svih Juventusovih igrača. Zbroj od četiri gola stoga se doima pogotovo skromnim.

Gazzetta dello Sport, koja je njegovo uključivanje u nacionalnu momčad zdušno zagovarala i koja smatra da je toj odluci nekoć vrlo blizu bio i Marcello Lippi, sada se sasvim razuvjerila u takav ishod.

"Imam šest praznih mjesta za SP u Južnoj Africi. Za njih i dalje konkuriraju mnogi nogometaši. Talijani, svejedno, imaju prednost pred naturaliziranim igračima", jasno je nedavno Amauriju poručio izbornik svjetskih prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.