USL

Američki klub vodio 3:1 pa predao susret zbog homofobnog ispada prema njihovom igraču

Foto: screenshot

SAN DIEGO LOYAL, koji se natječe u USL-u, drugom američkom nogometnom razredu, na poluvremenu je predao utakmicu protiv Phoenix Risinga nakon navodnog homofobnog ispada Phoenixovog igrača na račun Collina Martina, nogometaša San Diega koji je deklarirani homoseksualac.

Incident se dogodio na kraju prvog poluvremena, a igrači San Diega su se nakon odmora vratili na teren samo da bi nakon sučevog zvižduka za nastavak utakmice otišli natrag u svlačionicu. San Diego je vodio 3:1, a utakmica je zasad registrirana kao predaja, zbog čega će klub vjerojatno ostati bez mjesta u doigravanju.

A do takvog poteza možda ne bi ni došlo da se Loyalu slična stvar nije dogodila samo tjedan dana ranije kad je njihovog igrača Eliju Martina nogometaš druge momčadi LA Galaxyja Omar Ontiveros uvrijedio na rasnoj osnovi. Ta je utakmica završila 1:1, a San Diego se odrekao boda jer nije želio biti dio utakmice u kojoj se takav incident dogodio.

Ontiverosa je prvo liga suspendirala na šest utakmica, a nedugo zatim Galaxy ga je otpustio.

Namjeravali su nakratko zaustaviti utakmicu i razviti transparent

"Nakon utakmice s Galaxyjem odlučili smo da nećemo stajati uz licemjerje, homofobiju ni ostale stvari koje ne pripadaju nogometu pa smo napravili transparent na kojem piše: 'Govorit ću, djelovat ću.' Žao mi je što odmah nismo reagirali na toj utakmici. Da smo znali što se dogodilo, sigurno bismo i tada otišli. Dogovorili smo se s Phoenixom da ćemo u 71. minuti, u kojoj se dogodio rasistički incident protiv Galaxyja, nakratko zaustaviti utakmicu i zajedno razviti transparent jer želimo poslati poruku. Ali nakon prvog poluvremenu Collin je prišao sucu i rekao mu za homofobnu uvredu. Kad sam to čuo, poludio sam", govorio je trener San Diega Landon Donovan, vjerojatno najbolji nogometaš u američkoj povijesti.

Junior Flemmings kasnije se predstavio kao igrač koji je optužen za homofobnu uvredu, ali ju je odlučno demantirao.

"Ni u jednom trenutku nisam se homofobno izrazio prema Collinu Martinu. I ne poznajem ga osobno, ali sve protivnike jednako poštujem, uključujući Collina", rekao je.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.