Koronavirus

Američki tenisač s koronavirusom pobjegao iz St. Petersburga privatnim avionom

Foto: EPA

AMERIČKI tenisač Sam Querrey trebao je ovaj tjedan nastupiti na ATP turniru u St. Petersburgu. Ipak, prije meča s Kanađaninom Denisom Shapovalovim bio je pozitivan na koronavirus te se morao povući s turnira.

Njegovo je mjesto zauzeo Srbin Viktor Troicki, a Querreyju je propisana dvotjedna karantena koju je trebao provesti zajedno sa suprugom Abby i osmomjesečnim sinom Fordom u hotelu s pet zvjezdica u kojem je trebao odsjesti i za vrijeme turnira.

Querreyju prijeti trogodišnja suspenzija s ATP Toura

Ipak, 49. tenisač svijeta se uspaničio kada je doznao da će mu poslati liječnika kako bi procijenio njegovo stanje. Querrey je imao simptome srednje jačine i postojala je mogućnost da bude hospitaliziran.

Zbog toga je unajmio privatni avion i pobjegao iz Rusije u zasad neidentificiranu europsku zemlju, gdje nije potreban negativan test na koronavirus za ulazak.

Zbog ovog prekršaja Querrey bi mogao biti kažnjen novčanom kaznom od 100.000 eura, ali i trogodišnjom suspenzijom bavljenja tenisom koja bi mu mogla završiti karijeru jer u ovom trenutku već ima 33 godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.