Američku supezvijezdu izbacili iz aviona jer ga nisu mogli probuditi da se veže

Foto: EPA-EFE

ODELL BECKHAM JR., superzvijezda američkog footballa i aktualni pobjednik Super Bowla s Los Angeles Ramsima, izbačen je iz aviona jer je zaspao prije leta i nije se mogao probuditi kad su ga tražili da veže pojas. Posada aviona pravdala se strahom za njegovo zdravlje, a Beckhama je naposljetku iz letjelice izvela policija.

Avion American Airlinesa bio je spreman za poletjeti iz Miamija za Los Angeles, ali vratio se s piste na pristanište te su svi putnici izašli prije nego što je ga je u pratnji policije bez otpora napustio i Beckham Jr. Njegov odvjetnik Daniel Davillier incident je nazvao nepotrebnim i optužio stjuarda za pretjeranu revnost, dodavši da se Beckham nije ni opirao ni svađao.

Za sve je kriv prerevni stjuard?

"Let je odgođen nakon ukrcavanja, a prije polijetanja. Beckham je zaspao s dekicom preko glave, što je normalno kod dugih letova. Probudili su ga i rekli mu da se avion vratio na pristanište te da mora izaći jer se nije vezao kad su ga tražili", ispričao je odvjetnik u službenoj izjavi.

"Prerevni stjuard inzistirao je da se svi iskrcaju umjesto da je jednostavno dopustio Beckhamu da se veže i nastavi s letom. Ni u jednom trenutku Beckham se nije opirao ni svađao, bio je spreman vezati se, ali stjuard je želio dokazati svoj autoritet i ukloniti Beckhama s leta."

American Airlines u izvješću je naveo da je s leta za Los Angeles uklonjen putnik koji "nije slijedio upute člana posade i odbio je vezati pojas". Policija je navela da se posada, nakon što nije uspijevala probuditi Beckhama Jr., zabrinula za njegovo zdravlje.

Zabrinuli mu se za zdravlje pa pozvali policiju i vatrogasce

"Zbog bojazni da je Beckham ozbiljno bolestan i da bi mu se stanje moglo pogoršati tijekom petosatnog leta, posada je pozvala policiju i vatrogasce", kaže policija.

Nakon što je Beckham Jr. izveden iz aviona, ostali su se putnici vratili i avion je poletio za Los Angeles. Beckham se uskoro oglasio na Twitteru uz emojije smijeha i poruku: "Nikad u životu nisam doživio ono što mi se upravo dogodilo. A vidio sam sve."

Beckham Jr. je početkom godine teško ozlijedio koljeno tijekom pobjede Ramsa u Super Bowlu, od čega se još nije oporavio. Nakon Super Bowla mu je istekao ugovor te je i dalje bez kluba.