FRANK KAMINSKY

Amerikanac ulazi u srpsku košarkašku reprezentaciju? "Razmotrit ćemo"

Foto: EPA-EFE

NOVI izbornik srpske košarkaške reprezentacije Igor Kokoškov u razgovoru za Koš magazin priznao je kako postoji mogućnost poziva jednom američkom NBA košarkašu.

Radi se o igraču koji trenutno igra za Phoenix Sunse, a njegovo ime je Frank Kaminsky. Ovaj 26-godišnji krilni centar ima srpske korijene po djedu s majčine strane. Tako postoje preduvjeti da dobije srpsku putovnicu i zaigra za nacionalnu vrstu.

"Baš sam ga spominjao jednoj vašoj kolegici iz Kingsa maloprije i drago mi je da ste to spomenuli. Znam da Kaminsky ima dijelom i srpske korijene, pretpostavljam s majčine strane. Ne znam točno detalje, baš ću to podijeliti s kolegama u svlačionici. Ako govorimo o tom širem popisu, svatko tko ima takav potencijal ima pravo da ga se uzme u obzir. Kaminsky je NBA igrač, razmotrit ćemo, vidjet ćemo."

Ovo bi bilo prvi put u povijesti srpske reprezentacije da stranac zaigra za nju, jer govorimo o igraču koji trenutno nema srpsku putovnicu, već samo američku. 

Zanimljivo će biti za vidjeti kako će Miloš Teodosić reagirati ako dođe do poziva Kaminskom. Naime, Teodosić, srce i vođa srpske reprezentacije, prije četiri godine je rekao da neće više igrati za Srbiju ako dođe do toga.

"Ako bi Srbija odlučila uzeti stranca u reprezentaciju, ja bih tog trenutka prestao igrati za nacionalnu selekciju. Ne bi me to zanimalo čak ni kao navijača, u tome ni na koji način ne bih želio sudjelovati. Meni to nije normalno. Zna se što je klub, a što je reprezentacija", rekao je tada Teodosić.

Kaminsky je izabran kao 9. na NBA draftu 2015. od Charlotte Hornetsa. Ove sezone otišao je u drugu momčad, Phoenix Sunse, gdje u prosjeku bilježi 10,8 poena, 5,6 skokova i 2,1 asistenciju u 15 odigranih utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.