UOČI SP-A U KOŠARCI

Amerikanci ostali bez još jednog igrača pa pobijedili Španjolsku

Foto: Getty Images / Guliver Image

DVA DANA prije nego što će ulogu glavnih zvijezda preuzeti Stipe Miočić i Daniel Cormier u borbi za teškaški naslov UFC-a, u Honda Centru u Anaheimu prvi su pravi ispit uoči Svjetskog prvenstva u Kini imali američki košarkaši, koji su u pripremnoj utakmici svladali Španjolsku 90:81.

Amerikanci su samo dva dana ranije odigrali kratku utakmicu protiv momčadi sastavljene prvenstveno od igrača iz Razvojne lige, te za 10 minuta izgubili 19 razlike. Osim toga, prije utakmice sa Španjolcima pripreme je napustio još jedan igrač, iskusni krilni centar Houston Rocketsa P.J. Tucker koji je ozlijedio gležanj.

Iako situacija u momčadi Gregga Popovicha nije ni blizu idealne, Team USA sve je riješio odmah u prvoj četvrtini, koju su dobili 11 razlike.

Ujednačeni napad Amerikanaca predvodili su Donovan Mitchell i Khris Middleton s 13 koševa, a Jayson Tatum i Kemba Walker ubacili su po 11.

Kod Španjolaca je najviše pokazao Marc Gasol s 19 koševa, Ricky Rubio zabio je 16, a Sergio Llull 11.

Svjetsko prvenstvo u Kini počinje 31. kolovoza. Amerikanci na otvaranju igraju protiv Češke, a Španjolcima je prvi protivnik Tunis.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.