UOČI SP-A U KOŠARCI

Amerikanci pred SP u košarci ostali bez još jednog igrača kojem je klub važniji

Foto: Getty Images / Guliver Image

SVJETSKO košarkaško prvenstvo u Kini počinje za manje od dva tjedna, 31. kolovoza, što je jako dobra vijest za Amerikance jer bi NBA liga mogla ostati bez igrača koji bi predstavljali SAD na Mundobasketu kad bi se otkazi nastavili nizati ovim ritmom.

Praktički je postala veća vijest kad nitko ne napusti pripreme reprezentacije nego kad ih netko napusti, kao što je to sad učinio mladi playmaker De'Aaron Fox iz Sacramento Kingsa.

On je treći igrač koji je otkazao izborniku Greggu Popovichu samo ovog tjedna, ali za razliku od Kylea Lowryja i P.J.-a Tuckera koji su otpali zbog ozljeda, Fox je u posljednji tren shvatio da mu je ipak važnije pripremati se za novu sezonu, u kojoj Kingsi žele u doigravanje.

Od objavljivanja originalnog popisa Popovichu je otkazalo skoro 40 igrača.

Fox je prema mnogima trebao biti jedan od udarnih igrača ovako okrnjene američke reprezentacije, no u prvoj pripremnoj utakmici protiv Španjolske igrao je samo šest minuta, najmanje od svih.

Popovichu je ovaj otkaz barem olakšao konačan izbor jer mu je na pripremama ostalo još samo 13 igrača, od kojih će 12 povesti u Kinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.