Analitičar BBC-ja: Hrvatski veznjaci ne žele igrati obranu

Foto: Profimedia

HRVATSKA reprezentacija odigrala je 2:2 s Albanijom u Hamburgu u svojoj drugoj utakmici na Europskom prvenstvu. Momčad izbornika Zlatka Dalića u prvom kolu doživjela je poraz od Španjolske (3:0), a sad je kiksala protiv autsajdera skupine B.

Hrvatska je odigrala katastrofalno prvo poluvrijeme protiv Albanije, koja je povela u 11. minuti golom Qazima Lacija. Dalićevi izabranici okrenuli su u drugom poluvremenu. Andrej Kramarić izjednačio je u 74. minuti, a Klaus Gjasula dvije minute kasnije postigao autogol. Hrvatska je bila blizu pobjede, međutim Albanci su došli do boda pogotkom Gjasule u 95. minuti.

Hrvatskoj u ponedjeljak, 24. lipnja u 21 sat slijedi posljednji susret grupne faze s braniteljem europskog naslova Italijom. U osminu finala proći će po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, kao i četiri od šest najboljih trećeplasiranih. Hrvatska sada ima jedan bod.

Analitičar BBC-ja: Hrvatski veznjaci ne žele igrati obranu

Što se tiče prvog pogotka Albanije, Jasim Asani ubacio je s desne strane, a usamljeni Laci glavom je s peterca matirao hrvatskog golmana Dominika Livakovića. Snimku pogotka pogledajte OVDJE. Umirovljeni irski napadač Clinton Morrison (45) kao analitičar BBC-ja komentirao je vodeći pogodak Albanije.

"Odličan udarac glavom Qazima Lacija i fantastičan ubačaj Jasira Asanija. Nitko nije čuvao Lacija, a trebaju ti veznjaci koji žele igrati obranu. Hrvatski veznjaci ne žele igrati obranu. Dominik Livaković je loše reagirao, trebao je to obraniti", smatra Morrison.

Morrison je od kraja devedesetih do 2019. igrao za klubove poput Crystal Palacea, Birminghama, Sheffield Wednesdaya, Coventryja i Brentforda. Za reprezentaciju Republike Irske upisao je 35 nastupa i devet pogodaka.

Albanija je lako mogla i većom prednošću otići na poluvremenu, no Livaković je dobro reagirao nakon primljenog gola. Primjerice, u 31. minuti, nakon što je Modrić izgubio loptu na sredini terena, sjajno je izašao pred Kristjana Asllanija, zatvorio sve prolaze i odlično obranio njegov snažan udarac. Na kraju je svakoj reprezentaciji pripao po bod.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.