Ancelotti: Cijeli svijet misli da je Modrić gotov, ali nije. Pa pogledajte ga samo

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ bio je strijelac jedinog pogotka kojim je Real Madrid na Santiagu Bernabeuu pobijedio Sevillu 1:0 u 26. kolu La Lige. Kapetan hrvatske reprezentacije ušao je u 75. minuti i preuzeo kapetansku traku od Nacha. Šest minuta kasnije pretvorio se u junaka iako je ove sezone rezerva s obzirom na to da su njegovo mjesto zauzeli mlađi suigrači.

Modrić je u završnici susreta pokupio odbijenu loptu na rubu kaznenog prostora, krasno se riješio suparnika koji ga je pokušao blokirati, a zatim je puknuo i pogodio od vratnice. Sevillin golman Orjan Nyland se bacio, ali nije uspio zaustaviti loptu na putu do mreže.

Ancelotti: Ne znam želi li Modrić ostati i biti igrač koji ulazi s klupe

Trener Reala Carlo Ancelotti nakon susreta govorio je o Modriću, kojem na kraju sezone istječe ugovor te bi mogao napustiti klub u koji je stigao 2012. godine. Na pitanje što bi preporučio Modriću da učini na kraju sezone, Ancelotti je odgovorio: "Poštujem ga, neću ga savjetovati. On zna što učiniti."

"Ne mogu znati što se događa u Modrićevoj glavi. On je odlična, jako skromna osoba. Volim ga. Ne znam želi li ostati u Realu kako bi bio rezerva. Ono što želim reći jest da nije bitno koliko minuta igraš, već što pokazuješ u tom vremenu", dodao je talijanski trener.

Grafika: Sofascore

"Kako mogu pomoći Modriću? Teško je to. Razumijem kada je Luka tužan, ali ovo nije njegov kraj. Cijeli svijet to misli, ali nije. I dalje ima energije, ovo nije kraj njegove karijere. Pogledajte ga samo, pa on ima 39 godina!

Produljenje ugovora? Ista situacija kao s Tonijem Kroosom i Nachom. Klub će to riješiti u narednim mjesecima. Modrićeva budućnost je u njegovim rukama. Čekat ćemo njegovu odluku. Zaslužio je ovaj pogodak i da slavimo s njim. Teško ga je ostavljati na klupi. On je primjer svim igračima", zaključio je Ancelotti.