Ancelotti našao novo mjesto Modriću. Iznenadio je objavom

Foto: Profimedia

REAL MADRID pobijedio je na svom terenu Real Sociedad 2:1 u derbiju osmog kola La Lige i tako zadržao savršeni učinak. Međutim i ovaj put je to napravio bez doprinosa Luke Modrića. Vremešna (38) legenda Reala je i četvrti put u pet utakmica ove sezone bila rezerva. Modrić je ušao u 62. minuti te do kraja utakmice bio nevidljiv, piše Marca. Najčitaniji španjolski sportski dnevnik ističe u par tekstova o utakmici da je Modrić dodatno potonuo u hijerarhiji.

Modrić više nije ni prva rezerva u vezi

"Ancelotti se prije ove utakmice mislio hoće li od početka dati priliku Modriću ili Kroosu. Očito je da mu, kada su u pitanju velikani na zalasku, Nijemac više paše od Hrvata. No, nijedan od njih dvojice ne snalazi se najbolje u utakmicama visokog tempa kao što je ova te protiv energičnog protivnika. Modrić je opet ušao s klupe te se ni ovaj put nije istaknuo u novoj ulozi rezerve", ističe Marca koja je Modrića u tiskanom izdanju ocijenila neprolaznom, minimalnom jednom zvjezdicom, dok je na portalu dobio jedva prolaznu šesticu.

Modrić, to jest njegov novi, neusporedivo lošiji status od prethodnog je veliki problem za Real. Nije tajna da je Modrić kao legenda najvećeg kluba nezadovoljan time što se u samo par mjeseci od nezamjenjivog pretvorio u drugu rezervu, kao i da je to dodatni pritisak na treneru Carlu Ancelottiju. On ih kao trener Reala ionako ima dovoljno, a sada mora smišljati kako naći mjesto i minutažu za velikana koji želi igrati, ali za kojeg više nema mjesta.

Real ima sjajan ulazak u sezonu, ali i veliki problem

Barem ne u mjeri koju bi on htio. No, najveći problem Reala je što nema golgetera svjetske klase, koji jamči 30 i više golova po sezoni. Za sada je sve sjajno, u prvih pet kola ima isto toliko pobjeda uz 10 postignutih golova. No, sada počinje Liga prvaka i slijede derbiji u La Ligi. Real ih čeka bez teško ozlijeđenog Viniciusa Juniora, dok se u špici krpa s krilom Rodrygom, koji ne zabija, i Joseluom. Potonji je sjajno otvorio sezonu s dva gola i jednom asistencijom, sve za pobjede, ali Real ne može graditi napad na 33-godišnjaku dovedenom da pojača konkurenciju. 

Ancelotti je ovako odgovorio na pitanje kako će riješiti ovaj problem: "Imamo opcije za napad. Tu su Valverde i Modrić." Ovakav njegov odgovor je veliko iznenađenje jer Modriću, koliko god znao zabiti i to lijepo, golovi nisu forte, u 11 godina i gotovo 500 utakmica za Real postigao je tek 37 golova. Španjolci pišu da je Ancelotti ovo izjavio kako bi poslao poruku da ipak ozbiljno računa na Modrića. Pa makar i kao napadača. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.