Ancelotti: Neću se spuštati na razinu Barcelone

Foto: Profimedia

CARLO ANCELOTTI bio je nakon gradskog derbija Reala i Atletica (1:1) ljut na suce, a onda ga je novinarsko pitanje razbjesnilo. I to pitanje o Barceloni. "Profesionalac sam i zato se neću spuštati na njihovu razinu te tako pokazati nepoštovanje prema španjolskom nogometu. Ne pitajte me za to više, ne želim se spuštati na tu razinu jer na njoj nema profesionalizma", rekao je Ancelotti.

No, novinar je inzistirao te je pitao Ancelottija da barem prokomentira Laportinu izjavu da Real koristi slučaj Negreira kako bi naštetio Barceloni. "Ponavljam, ne želim se spuštati na njihov nivo. To je sve što imam reći na tu temu!" podvukao je Realov trener. 

Naime, dan ranije je Barcelonin trener Xavi opet žestoko napao suce i obrušio se na najvećeg rivala Real Madrid nakon što je prije desetak dana komentirao Realov preokret od 0:2 do 3:2 protiv najslabije momčadi lige Almerije. "Ha, vidio sam sve što je bilo tamo. Potpisujem riječi Almerijinog trenera Gaizke Garitana. Ako kažem što mislim i što je bilo, kaznit će me, ali cijeli svijet je to vidio. Već sam nakon utakmice kod Getafea rekao da se u ovoj ligi događaju stvari koje nisu normalne", rekao je Xavi komentirajući tu utakmicu i dodao:

Žestok napad Xavija na Real i suce: Misle da smo glupi

"Mi ih ne možemo kontrolirati ni utjecati na njih, ali svi ih vide. Sjećam se penala u Getafeu, Joaovog gola kod Granade... i o tome se ne govori. Da se to nije dogodilo, imali bismo šest bodova više. To nisu izlike, nego činjenice. Uz takve sudačke odluke bit će jako teško obraniti naslov." Xavi je prije Realove zadnje utakmice istaknuo kako mu smeta inzistiranje Realove televizije na svakoj dvojbenoj sudačkoj odluci, čime se, sigurni su u Barceloni, vrši pritisak na sudačku organizaciju.

"Već sam rekao da ne bih volio da se toliko dotiču sudaca, što rade svaki tjedan. Ja nisam predsjednik Španjolskog nogometnog saveza ili La Lige. Iznenađuje me da im se to dozvoljava. To u potpunosti mijenja natjecanje, i to iz tjedna u tjedan. Naglašavaju to maksimalno, i slijepac bi mogao vidjeti to što rade. Diego Simeone je neki dan rekao kako misle da smo mi svi glupi, zar ne? Nismo glupi, svi vide što se događa", rekao je Xavi.

Laporta: Sramotno je što radi Real. Klub koji 70 godina kontrolira predsjednike sudaca

Xavi je dodao i da se potpuno slaže s Barceloninim predsjednikom Joanom Laportom, koji tvrdi da suci sude na njihovu štetu u strahu zbog slučaja Negreira, kao i da je u zadnje vrijeme očito i povezano s tim, da se sudi u korist Reala. Osim toga, Laporta je prije par dana izjavio: "Real se ružno ponaša. Istražni sudac produžio je vrijeme istrage zbog zahtjeva koji je podnio Real Madrid. Klub koji 70 godina kontrolira predsjednike sudaca se uključio u sve i to nećemo tolerirati jer je sramotno to što rade iako svi znaju da nema nijednog dokaza protiv nas u ovom slučaju."