Ancelotti: Razgovarao sam s Modrićem. Teško je

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (38) ove sezone nije u prvim planovima trenera Carla Ancelottija. Hrvatski kapetan ove sezone ima 27 nastupa, jedan gol i šest asistencija, a dosad je skupio 1374 minute. Modrić u Realovoj pobjedi 1:0 kod RB Leipziga u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka nije igrao, a u posljednje dvije ligaške utakmice skupio je 34 minute.

To je nagnalo španjolske medije da ponovno zavrte priču oko njegovog odlaska iz Reala na kraju sezone jer mu u lipnju istječe ugovor. Ancelotti je uoči sutrašnjeg Realovog gostovanja kod Rayo Vallecana još jednom objasnio Modrićev status u svlačionici.

"Modrić je vođa u svlačionici"

"Razgovarao sam s Lukom, naviknuo je uvijek igrati... Teško je. On je profesionalac, vrlo ozbiljan. Uvijek trenira da bi igrao. Poštujem ga. Modrić je vođa u svlačionici. Između mene i njega je sve jasno", poručio je Talijan. U Realu je od 2012. godine i dosad je odigrao 515 utakmica, zabio 38 i asistirao za 83 pogotka.

Ukupno je osvojio 23 trofeja s madridskim sastavom. Za hrvatsku reprezentaciju ima 172 nastupa, 24 pogotka te srebro i broncu sa svjetskih prvenstava. Godine 2018. proglašen je najboljim igračem na svijetu.