Ančić protiv Massua otvara ogled protiv neugodnih Čileanaca: Znam kako trebam igrati!

DAVIS CUP meč 1. kola Svjetske skupine u Poreču između Hrvatske i Čilea će otvoriti drugi hrvatski reket Mario Ančić i prvi izbor Čileanaca u sastavu Nicolas Massu.

"Nije bitno tko igra prvi. Jedina želja je osvojiti tri boda i doći do ukupne pobjede", rekao je izbornik Goran Prpić, a na pitanje što je odlučilo da zaigraju baš Čilić i Ančić dodao:

"Svi znamo da imamo tri jednako kvalitetna igrača, a u takvoj situaciji odlučujući su trenutna forma i pozitivna serija rezultata. Naravno, i zdravlje - srećom, o tome ovaj put nismo imali prilike govoriti".

Čileanci su na neki način zamjerili hrvatskim igračima na velikom optimizmu i čini se da su im zasmetale izjave suparnika da je Hrvatska favorit.

"Ne znam odakle im to. Možda znaju nešto što mi ne znamo. Možda su se namjerno tako postavili. Imaju apsolutno pravo na to da vjeruju u pobjedu, a mi ćemo ih pokušati razuvjeriti", rekao je Prpić.

Ančić: Znam kako Massu igra

Ančić i Massu su u karijeri odigrali jedan meč (2006.) i Splićanin je na zemlji Düsseldorfa pobijedio 6:3, 6:2. Massu je trenutačno tek na 98. mjestu ATP ljestvice i već nekoliko godina nema pravih rezultata na ATP turnirima. Podsjetimo samo da je prije pet godina Massu čak bio među deset najboljih igrača na svijetu (9. mjesto).

"Svladao sam ga na zemlji, trenirali smo nekoliko puta i znam kako igra. Sad će uvjeti biti drugačiji, to moram iskoristiti", rekao je Ančić.

Massu: Nadam se dobroj igri

"Meni je bitno igrati za svoju zemlju i nastojat ću to napraviti što bolje. Istina je da sam ove sezone imao nekoliko loših turnira, ali se nadam dobroj igri", izjavio je Massu, koji ove godine na turnirima ima omjer pobjeda i poraza 0-4.

Čilić: Moram dobro servirati

Drugi meč u petak će odigrati Marin Čilić i Paul Capdeville (93. na svijetu). Njih dvojica, pak, nikada nisu igrali na turnirima, no prvi hrvatski reket neke detalje o suparniku ipak zna:

"Nisam ga baš imao priliku gledati, ali znam da je čvrst s osnovne linije i da može dobro igrati na betonu. Moram servirati dobro, iskoristiti dvoranske uvjete i ne raditi mnogo neforsiranih pogrešaka", izjavio je Čilić.

Program u petak započinje u 14 sati.

U subotu je na rasporedu igra parova, a trenutačno su prijavljeni s jedne strane Ančić i Čilić, a s druge isti igrači kao u pojedinačnoj konkurenciji (Massu i Capdeville).

U nedjelju, pak, prvi u porečku dvoranu izlaze Čilić i Massu, pa potom Ančić i Capdeville.

Raspored Davis Cupa, petak:

Ančić - Massu (14 sati)

Čilić - Capdeville (nakon toga)

M.P.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.