HAJDUK

Andrić: Ako ode Tudor, otići će i Stanić. Sezona je u svakom slučaju loša

Screenshot: Sportklub

HAJDUK trenutno prolazi kroz jednu od najtežih sezona u novijoj povijesti. Splitski klub već se rastao s dva trenera (Siniša Oreščanin i Damir Burić), a na izlaznim vratima je i Igor Tudor kao treći trener u jednoj sezoni.

Osim toga, rezultatski je podbacio šokantnim ispadanjem od Gzire u ranoj fazi kvalifikacija za Europa ligu, a rano je spao i iz Kupa. Ni u prvenstvu ne stoji sjajno pa tako dva kola prije kraja i dalje može završiti peti. 

Da stvar bude još gora po splitski klub, zbog lošeg plasmana u ligi došlo je na naplatu obećanje predsjednika Marina Brbića da će dati ostavku ako Hajduk ne završi drugi.

Sezona je razočaranje kako god završila

To je i učinio, a danas je održana konferencija za medije na kojoj je Nadzorni odbor Hajduka odbio njegovu ostavku. Turbulentna vremena u klubu za Sportklub je komentirao bivši veznjak Hajduka Srđan Andrić.

"Hajduk čak ni teoretske šanse nema da bude drugi ove godine i mislim da je sezona u svakom slučaju jako loša. Krenulo je s ispadanjem od Gzire, što je možda i najteži poraz Hajduka, otišao je Oreščanin, došao je Burić te je Hajduk rezultatski jako dobro stajao. Bilo je nekakvog nezadovoljstva tu, došao je Tudor koji je htio neki svoj sustav igre implementirati u momčad, definitivno igrači još nisu to prihvatili do kraja. Bilo je nekih govora i garancije kako će Hajduk biti drugi, bilo je i ulaganja i Hajduk je trebao biti drugi, tako da je svako mjesto ispod toga razočarenje", rekao je Andrić pa odgovorio na pitanje je li Tudoru lakše voditi Hajduk s obzirom na to da poznaje mentalitet i kluba:

"Iskreno, ja to gledam tako da nije ni lako nekom tko je odavde, a ni nekom tko dođe izvana. Ako imaš kvalitetu, onda ti je lakše, ako nemaš, onda je teže. Tudor je moj prijatelj, znamo se dosta i želim mu sve najbolje, ali tu ne bih radio razliku između domaćeg i stranog trenera, sve drugo je pogrešno gledanje. On je trener koji već ima desetak godina karijere, on je bio trener PAOK-a, Galatasaraya i Udinesea - to su sve renomirani klubovi. Znam Tudora koliko je u nogometu, on je vrhunski. Kojih problema ima, ja ne znam, trebao bih biti prisutan s njima da vidim što je. Ljudi moraju shvatiti da Tudor najbolje zna situaciju u klubu, on je ipak s njima svaki dan i zna kako diše. Imate i Stanića, doveden je zbog svojih rezultata u povijesti. Smijene li Tudora, otišao bi i Stanić. Ali mislim da neće doći do smjene, osim ako Tudor kaže da ovo ne ide kako je zamislio. Ja se nadam da će biti dobro i da će stvari krenuti nabolje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.