ANKETA Izaberite najboljeg igrača devetog kola HNL-a

Foto: Igor Kralj,Luka Stanzl,Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

IZA nas je deveto kolo Supersport HNL-a odnosno prvi kvartal ovosezonskog izdanja domaćeg prvenstva. Vodeći Hajduk prekinuo je crni niz sjajnim golom Emira Sahitija Lokomotivi, a Dinamo je zadržao korak za Bijelima visokom 5:1 pobjedom protiv Rudeša u kojoj je briljirao napadački trio Josip Drmić, Gabriel Vidović i Mahir Emreli. U Koprivnici, nevjerojatni gol Nike Galešića donio je tri boda Rijeci protiv Slaven Belupa.

Index će, podsjetimo, nakon svakog kola predstaviti petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepustiti izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova saznat ćemo tko je i bio najbolji u njoj.

Josip Drmić (Dinamo)

Najbolji strijelac devetog kola na najbolji je mogući način iskoristio izostanak Brune Petkovića koji vodi u ukupnom Indexovom poretku i Rudešu zabio hat-trick. Drmiću su to prvi golovi ove sezone što će sigurno razveseliti Dinamove navijače koji još uvijek čekaju njegovu eksploziju otkako je s velikim očekivanjima stigao u klub.

Gabriel Vidović (Dinamo)

Nakon sjajnog debija i gola protiv Slavena Vidović je odradio još bolju drugu utakmicu u dresu Dinama. Asistirao je za prva dva gola Drmića, a zatim je sam zabio četvrti gol gostujuće ekipe. Mladi ofenzivac Bayerna koji je u Dinamu na posudbi s pravom otkupa već se pokazuje kao vrhunski posao.

Mahir Emreli (Dinamo)

Prvi put nakon što je sudjelovao u dramatičnom preokretu protiv Osijeka na Pampasu, u strijelce se upisao i azerbajdžanski krilni napadač Mahir Emreli. Uz gol je dodao i asistenciju za treći gol Drmića i tako najavio da bi ove sezone mogao biti vrijedan član Jakirovićeve rotacije.

Emir Sahiti (Hajduk)

Nakon poraza protiv Istre i Gorice Hajduku je pobjeda protiv Lokomotive manje-više bila imperativ. Do nje je došao zahvaljujući sjajnom golu Emira Sahitija koji se na dvadesetak metara okrenuo i prizemnim udarcem neobranjivo naciljao kut gola inače sjajnog Nikole Čavline. Ako Albanac uđe u staru formu mogli bismo prestati pričati o Hajdukovom problemu s krilima.

Niko Galešić (Rijeka)

Najljepši potez kola djelo je Rijekinog stopera Nike Galešića koji je njime svojoj ekipi donio tri boda. Dobio je loptu od Labrovića dvadeset metara do svog gola, povukao naprijed i osvrtao se oko sebe tražeći opciju za dodavanje. Nitko ga nije dovoljno odlučno napadao i Galešić se korak po korak primicao golu. Kada je ušao u zadnju trećinu, ubacio je u brzinu više, vješto gurnuo loptu s jedne strane Marca Borasa, a on prošao s druge i s desetak metara iskosa matirao domaćeg golmana Ivana Šuška. Ukupno je prešao oko 70 metara terena.