ANKETA Je li Dinamo trebao prodati Ljubičića baš AEK-u?

Foto: EPA

ROBERT LJUBIČIĆ (24), veznjak koji je u Dinamu pretvoren u lijevog bočnog, prodan je nakon samo godinu i pol na Maksimiru. Oko toga nema problema s tržišnog i kadrovskog aspekta. Ljubičić je zbog lošijih igara i dolaska novih igrača postao prekobrojan na obje pozicije. Dinamo ga je od bečkog Rapida kupio za 3 milijuna eura, a sada ga prodaje za 500 tisuća eura više. 

Nije problem Ljubičićeva prodaja, nego kome je prodan

No navijačima Dinama ogroman problem predstavlja što je Ljubičić prodan atenskom AEK-u. Dva člana Izvršnog odbora su glasala izričito protiv transfera. Riječ je o Dubravku Skenderu i Ivanu Naukoviću, ljudima koji su u odbor ušli kao predstavnici navijača. Podsjetimo, za svaki posao vrijedan preko tri milijuna eura Uprava, prema novom statutu, mora dobiti i suglasnost IO-a.

"Ako su nekome trebali ne odgovoriti na mail, onda je to AEK, a ne Fiorentina. Kratko pamte kako se taj klub ponašao prije i nakon utakmica Lige prvaka", komentirao nam je jedan član Skupštine Dinama.

Bad Blue Boysi su bijesni

Zbog ove odluke su, razumljivo, pobjesnili i Bad Blue Boysi. Prije mjesec dana je preko stotinu njihovih pripadnika pušteno iz grčkih zatvora. Tamo su se nalazili još od ljeta zbog navijačkih nereda u kojima je prije utakmice pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama u Ateni smrtno stradao grčki navijač, a istraga je utvrdila da nitko od hrvatskih navijača nije kriv.

AEK je koristio smrt svog fana u morbidne svrhe, skupljao je poene kod UEFA-e i htio Dinamo izbaciti iz Europe. Prilikom obje utakmice s Dinamom predstavnici grčkog kluba odbijali su protokolarne aktivnosti s vodstvom hrvatskog prvaka. U više navrata su dokazano lagali i otad se nalaze na crnoj listi Dinamovih navijača sa svih tribina. Dinamovci su stoga ogorčeni što Dinamo prodaje igrača klubu koji je donedavno svim silama minirao Dinamo.