ANKETA Je li Hajduk trebao potpisati sponzorski ugovor s ruskim Lukoilom?

Foto: HNK Hajduk Split

HAJDUK je proteklog vikenda objavio poslovnu suradnju s ruskim naftnim gigantom Lukoilom, odnosno sponzorski ugovor s njegovom hrvatskom podružnicom Lukoil Croatia. Visina ugovora nije objavljena, ali zna se da će se suradnja za početak manifestirati kroz zajedničku karticu lojalnosti.

"Ona će se od 10. kolovoza moći preuzeti na benzinskim postajama Lukoila u Splitu i u svim Hajdukovim fan-shopovima, omogućit ćemo navijačima poseban popust, a istovremeno financijsku korist za sam klub. Tako će navijači svojim angažmanom klubu osigurati dodatnu zaradu", rekao je Arash Repač, izvršni direktor Lukoil Croatije, koja neće biti jedan od glavnih sponzora, pa time najvjerojatnije ni imati mjesto na Hajdukovu dresu.

"Nije slučajno da jedna od najvećih svjetskih naftnih kompanija izabere Hajduk. Vjerujem da je ovo tek početak. Potpisujemo ugovor u okolnostima izazovnim za Hajduk i za Lukoil, za Europu i svijet. Ali zato je ovo znakovito jer ono što se u teškim vremenima potpiše, ostaje trajno", rekao je Lukša Jakobušić. 

Hajduku se ne zamjera samo suradnja s Rusima nego i s naftašima

Iako pogodna za splitski klub, odluka o suradnji s velikom ruskom tvrtkom potegnula je kontroverze i brojne negativne komentare jer je od početka rata u Ukrajini popularno napadati sve rusko. No Lukoil nije u državnom vlasništvu, za razliku od najveće ruske naftne tvrtke Gazprom. Nije pod sankcijama Europske unije, normalno posluje na europskom tržištu i već na početku rata se izjasnio protiv vojne intervencije.

Osim zbog suradnje s Rusima, ratnici na društvenim mrežama ogorčeni su na Hajduk i zbog licemjerja jer klub zagovara "zelenu" politiku, što je pokazao ovosezonskim trećim dresom, zelenom inačicom izrađenom od 100% reciklirane plastike, a sad se okrenuo naftnoj kompaniji i time propagira suprotne vrijednosti.