liga prvaka

ANKETA Messi i Ronaldo igraju međusobno prvi put nakon 2018. Tko vam je draži?

Foto: EPA-EFE

BARCELONA i Juventus večeras na Nou Campu igraju susret 6. kola skupine G Lige prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Odmah nakon što je ždrijeb, uz Ferencvaroš i kijevski Dinamo, u skupinu svrstao Barcelonu i Juventus pričalo se o samo dvije stvari. Prva tema je bila kako su i Juve i Barca imali sreće jer će prelagano proći skupinu, što se i dogodilo, a druga je bio ponovni susret Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Ronaldo propustio prvu utakmicu zbog koronavirusa

Prva utakmica u listopadu u Torinu trebala je biti njihov prvi sudar nakon 2018. godine kad je Ronaldo otišao iz Reala, ali je Portugalca iz te utakmice "izbacio" koronavirus. No, večeras bi obojica trebala biti u sastavu jer se ipak igra za prvo mjesto u skupini do kojeg Juve može samo pobjedom većom od 2:0.

Da nema krize s koronavirusom, bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi 100.000 ljudi na Nou Campu dočekalo omraženog Ronalda, a ovako ćemo samo pratiti njihov dvoboj na travnjaku.

Grafika za Index: Sofa Score 

O Messiju i Ronaldu sve je već ispričano i to nekoliko puta. Zajedno su odigrali 1911 utakmica za klubove i reprezentacije i zabili 1462 gola. Zajedno su osvojili 11 Zlatnih lopti i devet Liga prvaka, a sve rekorde koje su porušili teško je uopće pobrojati.

Međusobno su Ronaldo i Messi igrali 35 puta, a Argentinac je upisao čak šest pobjeda više iako su veliku većinu susreta odigrali u španjolskom kupu, superkupu ili prvenstvu. Ovo će im biti prvi međusobni susret u Ligi prvaka od finala 2009. godine kad je Barcelona pobijedila Manchester United 2:0, ali tad njihovo rivalstvo još nije bilo razvikano kao prijašnjih godina.

Promijenili način na koji se prati nogomet

Messi i Ronaldo puno su toga promijenili u svjetskom nogometu te su pomaknuli granice do nevjerojatnih razina, a promijenili su i način na koji se nogomet prati. Većina njihovih obožavatelja ne navija za njihove klubove nego upravo za Messija ili Ronalda što je u svijetu stvorilo ogromne skupine navijača pojedinih nogometaša što prije nije bio slučaj.

Grafika za Index: Sofa Score 

Klinci se po kvartovima ne dijele na fanove Barcelone ili Reala i Juventusa nego na fanove Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Rasprava o tome tko je bolji trajat će vječno pa vas samo možemo pitati koji od ova dva genijalca vam je draži?

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.