HNL

ANKETA "Ne smije se kažnjavati igrače jer loše igraju" Što vi mislite?

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL. Screenshot: HUNS

OSIJEK je neočekivano kiksao protiv Varaždina u osmom kolu HNL-a. Momčad Dine Skendera vodila je 2:0, no u zadnjih pet minuta prokockala je sigurnu domaću pobjedu. Završilo je 2:2 na Gradskom vrtu i to je razljutilo navijače, ali i gazdu kluba Ivana Meštrovića.

On je odlučio kazniti igrače istaknuvši da to ne radi kako bi klubu uštedio novac, već ga preusmjerio u "neki projekt Grada Osijeka te tako pokušati pretvoriti lošu u dobru energiju".

Međutim, naišao je na oštru osudu Hrvatske udruge Nogometni sindikat koja je priopćenjem naglasila da FIFA ne podržava kažnjavanje igrača zbog tzv. subjektivnog kriterija, što podrazumijeva lošu izvedbu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Stav Nogometnog sindikata po pitanju kažnjavanja igrača zbog loše izvedbe je jasan. Ustaljena praksa FIFA-ine Komore za rješavanje sporova DRC-a i CAS-a je takva da nema kažnjavanja igrača zbog tzv. subjektivnog kriterija, a to je loša izvedba.

NK Osijek jedan je od najvećih hrvatskih klubova, a pravna služba kluba upoznata je s odlukama (praksom) CAS-a i DRC-a, stoga vjerujemo da se radi o izjavi koja je izrečena u afektu.

U suprotnom to bi bio korak unazad u vođenju kluba. NK Osijek i Nogometni sindikat imaju odličan odnos dugi niz godina, stoga ćemo o ovoj temi razgovarati s klubom.

Hrvatska udruga Nogometni sindikat".

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.