ANKETA Tko treba igrati napadača protiv Walesa?

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u subotu u 20:45 na Poljudu protiv Walesa igra 1. kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Momčad Zlatka Dalića okupila se u ponedjeljak u Splitu, a za utakmicu se priprema na stadionu u Dugopolju. Nakon utakmice s Walesom Hrvatska putuje u Bursu, gdje će u utorak igrati protiv Turske.

Dalić nema previše problema s ozlijeđenim igračima. Marcelo Brozović i Bruno Petković jučer nisu trenirali s prvom momčadi, ali za očekivati je da će biti spremni do subote iako je izbornik rekao da nije još siguran da će Dinamov napadač biti potpuno spreman. 

Dalić ni u Kataru nije znao koga da odabere

I prije Svjetskog prvenstva oko reprezentacije se najviše pričalo u kontekstu napadača. Nitko od glavnih igrača nije bio u naročitoj formi uoči turnira. Dalić je rotirao Kramarića, Petkovića i Livaju, nitko nije briljirao, ali je svatko od njih dao neke važne golove u Kataru.

Danas, tri mjeseca kasnije, situacija je slična. Bruno Petković dao je od kraja SP-a jedan gol, Kramarić četiri, a najefikasniji je, kao i lani, Marko Livaja, koji je nakon Katara dao šest golova za Hajduk, a ukupno ove sezone u 31 nastupu za Hajduk postigao je 17 golova i deset asistencija.

Za očekivati je da će špicu igrati Livaja, koji je apsolutno najbolji hrvatski napadač ove sezone, ali u reprezentaciji nije igrao tako dobro kao u Hajduku. Bude li spreman, Dalić bi se mogao odlučiti i za Petkovića, a nisu nemoguće ni ostale varijante.