ANKETA Tko treba zamijeniti Bornu Sosu?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

BORNA SOSA već drugi dan zaredom nije trenirao s hrvatskom reprezentacijom zbog viroze te neće moći nastupiti na utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Japana. Testovi na koronu pokazali su da je negativan. Podsjetimo, na presici u subotu rečeno je kako je Sosa iscrpljen nakon utakmice protiv Belgije jer se požalio na umor. 

"Ako Borna Sosa ne bude mogao biti u stopostotnom angažmanu na treningu, ako ne bude mogao biti onakav kakav treba biti za utakmicu, nećemo ništa riskirati. Tražit ćemo zamjenu. Nama protiv Japana trebaju igrači koji su u punoj snazi i koji su maksimalno spremni. To će ta utakmica zahtijevati", najavio je Dalić na konferenciji za medije prije treninga.

Barišić ili Gvardiol?

Dalić ima dvije realne opcije za zamijeniti Sosu. Prva je da na toj poziciji zaigra jedini preostali pravi lijevi bek u reprezentaciji, Borna Barišić. Barišić dosad u Kataru nije dobio ni minute te još nikad nije bio uvršten u početnu postavu Hrvatske na velikom natjecanju.

Druga opcija je da lijevog beka odigra Joško Gvardiol, koji je na toj poziciji igrao na prošlogodišnjem Euru te prije toga u Dinamu. Dalić bi u tom slučaju morao rastaviti stoperski tandem Lovren-Gvardiol koji je dosad jako dobro funkcionirao, a posebno impresivan je bio upravo Gvardiol. U početnih 11 bi se onda otvorilo mjesto za Josipa Šutala ili Martina Erlića.

Dodajmo da je Josip Juranović tijekom reprezentativne akcije u lipnju igrao lijevog beka jer su Sosa i Barišić bili ozlijeđeni, ali to sada nije realna opcija jer je drugi desni bek, Josip Stanišić, također propustio trening zbog problema s mišićem.