ANKETA Treba li Hajduk smijeniti Karoglana?

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDIN i Hajduk remizirali su rezultatom 1:1 u utakmici 24. kola SuperSport HNL-a. Gol za vodstvo Varaždina zabio je Domagoj Drožđek u 40. minuti, a izjednačio je Niko Sigur u 66. minuti. Varaždin je od 51. minute bio s igračem manje jer je Marko Dabro dobio drugi žuti karton. Odmah nakon utakmice ispod objave Hajduka na Facebooku krenula je salva kritika na igrače i Mislava Karoglana. Posebno na Karoglana.

''Ajmo Mislave. Bez ideje i uvik ista taktika s najboljom ekipom zadnjih pet godina. Nikad igru nije ima. Zovite Valdasa nek spašava dok još ima nade.'', ''Mučenje se nastavlja, a Karoglan mora odgovorit na ozbiljna pitanja'', dio je komentara, a najduži i s puno lajkova podrške glasi:

"Trener Karoglan ne može bit trener u rodnim Zmijavcima! Pomoćnici Jure Ivanković nema mjesta u Širokom Brijegu, Blatnjak potjeran iz trećeligaša Zadra! I mi očekujemo da nam ti stručnjaci donesu titulu?! U svakom slučaju gori smo mi što se sekiramo i gubimo živce iz tjedna u tjedan! O igračima tipa Hrgović ili Mikanović da ne govorimo! Solin ima takvih.''

Jakobušić isticao da se ne boji rezova

Baš kao i kod Dinama, gdje Jakirović nakon svakog kiksa strahuje za posao jer bi svaki izgubljeni bod mogao biti ključan u borbi za titulu, počelo se i kod Hajduka događati da se preispituje pozicija trenera. Za sada nema znakova da to čini i Uprava, ali Lukša Jakobušić je svoj stav jasno izrekao još kad je predstavljao Karoglana kao nasljednika Ivana Leke.

"Volio bih da je on posljednji trener u mom mandatu, ali neću ga se libiti promijeniti ne bude li se pokazalo da je on taj. Nisam naviknut na smjene. Bio sam uvjeren da je Leko taj. Možda sam malo i duže čekao s njim, možda će netko reći da je to pitanje ega. Mislio sam da je zadnji meni i prvi sljedećem predsjedniku nakon mene. A bude li sad potrebno napraviti rezove, vjerujte da ću ih napraviti kako bi Hajduk bio prvak", rekao je tada Jakobušić.

Hajduk sve lošije stoji na tablici

Hajduk trenutno ima 49 bodova, jedan manje i utakmicu više od vodeće Rijeke te pet bodova više i dvije utakmice više od trećeg Dinama. Dakle, znatno lošija pozicija od one koju je imao na polusezoni koju je završio kao jesenski prvak. Imao je tada Hajduk 39 bodova, sedam više uz utakmicu više od druge Rijeke. 

U zadnjih pet utakmica Hajduk je igrao protiv Rijeke, Osijeka, Slavena, Rudeša i Varaždina te ima učinak od dvije pobjede, dva remija i jednog poraza, onog od Rijeke, direktnog konkurenta za titulu. Ovakva forma ljuti navijače, a pitanje je i koliko će je Jakobušić tolerirati.

Pročitajte više