BORNA SOSA

ANKETA Treba li Zlatko Dalić zvati Bornu Sosu?

Foto: Imago Sports/Guliver

BORNA SOSA odigrao je fenomenalne dvije utakmice za Stuttgart na početku sezone.

Najprije je kao kapetan na kup-utakmici protiv BFC Dynama zabio gol i imao jednu asistenciju te ponio titulu igrača susreta. Danas je odigrao još bolju partiju, pa je na otvaranju Bundeslige podijelio tri asistencije u velikoj pobjedi protiv Greuther Fürtha. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SJAJNE SOSINE ASISTENCIJE

Je li to dovoljno za njegov povratak u hrvatsku reprezentaciju?

Grafika: Sofascore za IndexSport

Sosa odabrao Njemačku pa se pokajao

Podsjetimo, Sosa je prije Europskog prvenstva objavio kako će igrati za Njemačku umjesto Hrvatske. U velikoj priči za Index objasnio je svoje razloge, ali je uskoro postalo jasno da zbog previda Njemačkog nogometnog saveza nema pravo nastupa za tu reprezentaciju.

Naime, Sosa je morao imati njemačko državljanstvo u trenutku kad je prvi put nastupio za hrvatsku U-17 reprezentaciju, najmlađu selekciju nacionalnog saveza u kojoj se igraju službene utakmice. No igrač je tek ove godine zatražio državljanstvo Njemačke, na koje ima pravo po majci Vesni, koja je rođena u Berlinu gdje je jedno vrijeme i živjela.

Sosa je u čitavom tom periodu najprije izbrisao

Ni Zlatko Dalić ni Igor Bišćan nisu ga zvali na Europsko prvenstvo, a s takvim postupcima izbornika složila se i publika Indexa. U anketi, u kojoj je glasalo preko 70 tisuća čitatelja, 54% vas izjasnilo se kako ne želi vidjeti Sosu u reprezentaciji. Otad je jednim dijelom ublažena retorika, a HNS je čak i postavio uvjete pod kojim bi Sosi dozvolio povratak. S obzirom na to da sjajni bek ne staje s odličnim partijama, vrijeme je za novu anketu.

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.