Antetokounmpo vodio Milwaukee do povijesne pobjede. Preokret Miamija protiv Orlanda

Foto: EPA

U PET noćas odigranih utakmica NBA lige jedinu gostujuću pobjedu ostvarili su Milwaukee Bucksi koji su sa 141:131 savladali Indiana Pacerse i tako su prvi put u klupskoj povijesti na dva gostovanja zaredom ubacili više od 140 poena. Naime, prije četiri dana su slavili sa 150:130 u Detroitu, a između ta dva gostovanja su još i na svom terenu nadigrali Denver (107:99) pa sada imaju niz od tri pobjede.

U Indianapolisu je učinak večeri imao Giannis Antetokounmpo s 41 poenom, 12 skokova i šest asistencija. Jrue Holiday je za pobjednike dodao 20 poena te po devet skokova i asistencija, a Khris Middleton je za manje od 15 minuta u igri ubacio 17 poena.

Myles Turner je s 24 poena bio najbolji strijelac domaće momčadi za koju je Buddy Hield ubacio 22 poena, a rookie Bennedict Mathurin 21. Za razliku od Bucksa, koji su u pozitivnom nizu, Memphis Grizzliesi su negativnu seriju produljili na pet poraza, izgubivši na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa 111:100.

VIDEO: Arena Sport

Nova pobjeda Minnesote

Anthony Edwards je za Minnesotu ubacio 25 poena te imao po sedam skokova i asistencija, a D'Angelo Russell imao je 19 poena, osam skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Kyle Anderson je došao do svog ovosezonskog rekorda s 23 poena u osmoj pobjedi Timberwolvesa u posljednjih devet domaćih utakmica.

Gostima nije pomogao ni četvrti triple-double Ja Moranta u ovoj sezoni, do kojeg je došao s 27 poena, 11 asistencija i deset skokova. Dillon Brooks je za Grizzliese ubacio 17, a Brandon Clarke 15 poena.

Shai Gilgeous-Alexander ubacio 35 poena

Oklahoma City Thunder je pred svojim navijačima pobijedio Cleveland Cavalierse 112:100 i šestom pobjedom u posljednjih osam nastupa došao vrlo blizu momčadima koje konkuriraju za nastup u doigravanju. Shai Gilgeous-Alexander je s 35 poena i osam asistencija bio najbolji igrač dvoboja.

Jalen Williams je ubacio 17, a Josh Giddey 15 poena za pobjednike. Darius Garland je predvodio goste s 31 poenom i 13 asistencija, a Evan Mobley je spojio 23 poena i 11 skokova. Zbog ozljede prepona za Cleveland nije igrao Donovan Mitchell koji je propustio pet od posljednjih šest utakmica u kojima su doživjeli četiri poraza.

Slavlje aktualnih prvaka

Uvjerljivi su bili i Golden State Warriorsi koji su u svom Chase Centeru savladali Toronto Raptorse sa 129:117. Aktualne NBA prvake predvodio je kapetan Stephen Curry s 35 poena i 11 asistencija. Klay Thompson ubacio je 29 poena, a double-double je ostvario i Donte DiVincenzo s 12 poena i 11 asistencija. Warriorsi su iz igre imali 55.6 posto šuta

Fred VanVleet je s 28 poena predvodio goste. Scottie Barnes postigao je 24, a Pascal Siakam 21 poen za Raptorse koji su u drugoj četvrtini ostali bez OG Anunobyja. Igru je napustio zbog ozljede lijevog zgloba zapešća.

Preokret Miamija

Miami je pred svojim navijačima u derbiju Floride pobijedio Orlando Magic 110:105, preokrenuvši zaostatak od osam koševa s početka zadnje četvrtine. Najveće zasluge za pobjedu ima Jimmy Butler koji je s 29 poena bio najbolji strijelac utakmice, a tome je dodao i po šest skokova i asistencija.

Bam Adebayo je uz 20 poena imao sedam asistencija i šest skokova, a veliki doprinos s klupe dao je Max Strus sa 17 poena. Igrači Orlanda izgubili su 20 lopti, a po 19 poena za goste ubacili su Paolo Banchero, Franz Wagner i Cole Anthony.