Esport

Apex Legends pregazio još jedan rekord Fortnitea

Screenshot: Apex Legends

NOVA hit battle royale igra i dalje ruši sve rekorde, uglavnom one koje je ne tako davno postavio Fortnite. U utorak, 12. veljače, na Twitch.tv platformi gledatelji su u 24 sata pogledali 8,28 milijuna sati Apex Legendsa, zahvaljujući Twitch Rivals turniru. To je za gotovo dva milijuna sati više od prijašnjeg rekorda koji je postavio Fortnite 20. srpnja.

>Apex Legends nakon tjedan dana igra 25 milijuna igrača. Kako je to uopće moguće?

Nakon što je u samo tjedan dana došao do brojke od 25 milijuna igrača, za što je Fortniteu trebalo čak sedam tjedana, Apex Legends i dalje nezaustavljivo ruši rekorde. Twitch.tv jedan je od najboljih pokazatelja trendova u industriji videoigara, a Apex Legends praktički ne silazi s prvog mjesta najgledanijeg sadržaja, tek ga povremeno skinu veliki turniri u popularnim esportovima. 

Gledatelji su tako u jednom danu konzumirali čak 8,28 milijuna sati Apex Legendsa na najpopularnijoj platformi za streaming videoigara. Povod je bio prvi 200 tisuća dolara vrijedan Twitch Rivals turnir u novoj igri na kojem su sudjelovale neke od najvećih streaming zvijezda. Natjecalo se 16 timova s po tri igrača, a na kraju prvog dana su slavili Tyler "Ninja" Blevins, Richard "KingRichard" Nelson i Coby "Dizzy" Meadows. Drugi dan natjecanja održat će se 19. veljače. 

Međutim, Apex Legends bi tek trebao ostvariti puni potencijal dolaskom novih modova i sadržaja u igru te početkom prve natjecateljske sezone planiranim za ožujak. Čini se kako Apex Legends nije samo kratkoročni hit te bismo o ovoj igri mogli dosta slušati narednih mjeseci.

Podsjetimo, radi se o besplatnoj futurističkoj battle royale pucačini iz prvog lica smještenoj u svijetu Titanfalla dostupnoj za PC, PlayStation 4 i Xbox One platforme. Ono što izdvaja Apex Legends od konkurencije je mogućnost igranja s osam likova u igri od kojih svaki ima različite sposobnosti, a suigrače možete oživaljvati na određenim lokacijama na mapi.

Kako Apex Legends izgleda, pogledajte iz perspektive mladog domaćeg igrača eXes3.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.