Argentina planira umiroviti kultni dres s brojem 10

Foto: EPA-EFE

ARGENTINSKI nogometni savez umirovit će dres s brojem 10 nakon što se Lionel Messi oprosti od reprezentacije. Povijesnu odluku najavio je predsjednik saveza Claudio Tapia iako nije rekao kad bi se to trebalo dogoditi, odnosno koliko će Messi još igrati za Argentinu.

"Kad se oprosti od reprezentacije, više nitko u Argentini neće nositi taj broj na dresu. To je najmanje što za njega možemo učiniti nakon svega što je napravio za argentinski nogomet", rekao je Tapia. Messi je dosad za Argentinu odigrao 180 utakmica i zabio 106 golova.

Argentinci su mu uvijek zamjerali što s reprezentacijom nije uspio otići do kraja na Svjetskim prvenstvima. Bio je jako blizu 2014. godine u Brazilu kad je golom Marija Gotzea u produžetku Njemačka slavila u finalu. No, Messi se iskupio u Kataru, gdje je manje-više sam odveo Argentinu do titule, nakon čega je dobio status božanstva u Argentini.

Legendarni plavo-bijeli dres s brojem 10 nosio je i veliki Diego Maradona, ali njemu u čast ni nakon smrti nije bio umirovljen argentinski dres. No, ovaj put će se to dogoditi kad Messi odluči da više neće igrati za reprezentaciju.