košarka

Argentinska košarkaška legenda: Biram poraz sa svojima pred pobjedom sa strancem

Foto: Profimedia

NAKON što je Lorenzo Brown odveo Španjolsku do zlata na netom završenom Eurobasketu, sve je više kritika na mogućnost da stranci igraju za reprezentacije. Legendarni Argentinac Pablo Prigioni, koji je inače izbornik Argentine, rekao je da se oštro protivi naturalizaciji igrača u reprezentacijama.

Bio je član zlatne selekcije Argentine, koja je bila viceprvak svijeta 2002. i olimpijski prvak 2004., a s tom je reprezentacijom kao izbornik nedavno osvojio i Kup Amerike. U karijeri je igrao uglavnom u Španjolskoj nastupajući za Real i Baskoniju.

''Oduvijek sam bio protiv stranaca. Dokle god sam ja u reprezentaciji, to se neće dogoditi, neće biti ni član stručnog stožera iz druge zemlje. Kada ja ne budem tu, neka drugi odluče", rekao je 45-godišnji Prigioni pa dodao:

''Po mom mišljenju, nacionalna ekipa treba biti čista – već imamo klupska natjecanja za igrače širom svijeta da se natječu jedni protiv drugih, i to je fantastično. Protiv sam tog pravila – radije bih izgubio s igračima iz svoje zemlje nego pobijedio s igračem koji nije Argentinac. Mislim da Lorenzo Brown ne osjeća težinu španjolskog dresa kao Llull ili Rudy i tu diskusija za mene završava.''