Argentinski izbornik šokirao javnost nakon pobjede protiv Brazila. Najavio odlazak

Foto: Profimedia

ARGENTINA je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo gostovala na Maracani i pobijedila Brazil 1:0. Nakon utakmice argentinski izbornik Lionel Scaloni šokirao je javnost najavivši mogućnost odlaska.

"Htio sam reći jednu važnu stvar... Moram razmisliti o puno toga u ovom trenutku. Moram puno razmisliti o tome što ću učiniti", rekao je Scaloni pa pojasnio: "Nije ovo moj odlazak, ali moram razmisliti. Letvica je postavljena jako visoko i teško je nastaviti pobjeđivati. Naši igrači zaslužuju trenera koji će im pružiti maksimalnu energiju... Reći ću to predsjedniku i igračima."

Nakon toga je Scaloni, koji je prošle godine osvojio Svjetsko prvenstvo s Argentinom, napustio konferenciju za novinare bez odgovaranja na pitanja novinara. Kasnije se doznalo da je zamolio svoj stručni stožer da se vrati na travnjak kako bi zajedno pozirali za "posljednju fotografiju". 

Otamendi: U šoku smo

Argentinski mediji javljaju da Scaloni u svlačionici igračima nije rekao da odlazi te da nije razgovarao s čelnicima Nogometnog saveza Argentine koji su bili na Maracani. Prije utakmice protiv Brazila Argentina je pred svojim navijačima izgubila od Urugvaja i taj poraz je očito jako pogodio Scalonija.

"U euforiji i slavlju smo dobili tu vijest. Bio je to šok! Morat ćemo razgovarati s izbornikom, nadam se da će biti smireniji. Ovo je bio težak tjedan za nas", rekao je branič Nicolas Otamendi. 

Scaloni je Argentinu preuzeo nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine te ostvario 48 pobjeda uz šest poraza u 66 utakmica. Osim Svjetskog prvenstva, osvojio je i Copa Americu 2021. godine te je izabran za najboljeg trenera svijeta u izboru FIFA-e.