LIGE PETICE

"Arsenal me ostavio samog. Bio sam na udaru, nikad mi se to nije dogodilo"

Foto: EPA

UNAI EMERY dao je veliki intervju za Guardian u kojem je govorio o svom vremenu u Arsenalu. Najviše se posvetio odnosu s igračima, ali požalio se i na tretman koji je dobio od uprave. 

Emery je preuzeo klub s Emiratesa nakon odlaska Arsenea Wengera, ali nije uspio ostvariti očekivane rezultate. Zbog toga je ove sezone dobio otkaz, a na njegovo mjesto postavljen je Mikel Arteta.

"U svakom klubu u kojem sam bio prije Arsenala sam imao zaštitu ljudi iznad mene, ali u Arsenalu to nije bio slučaj. Ostavili su me samog, osjećao sam se usamljeno", rekao je Emery.

Ostavljen bez podrške

Nakon toga je ispričao da je po njegovu dolasku u Arsenal kao dio paketa u klub trebao doći i Monchi, slavni sportski direktor i čovjek s kojim je niz godina radio u Sevilli, ali je na kraju taj plan propao jer se Monchi vratio u Sevillu.

"Klub me doveo kao trenera, a na poziciji sportskog direktora imali su Ivana Gazidisa. Morao sam vjerovati tom čovjeku da zna što radi dok sam se ja bavio treniranjem igrača. Prije mog dolaska Arsene Wenger je radio sve i nadao sam se da ću i ja tako raditi, ali klub nije donio takvu odluku", rekao je Emery pa dodao:

"Rezultati i neke ranije pogreške su me ostavili samog, bio sam na udaru. Kad je u PSG-u bilo problema, predsjednik se spustio u svlačionicu i zaštitio nas, sada se to nije dogodilo. Oni nisu znali kako to napraviti jer su dosad imali Wengera koji je mogao sve to sam odraditi."