Leicester pomeo Swansea i osigurao najmanje drugo mjesto na koncu sezone

Foto: Getty Images / Guliver Image

NOGOMETAŠI Leicester Cityja sigurno su nastavili koračati prema svom prvom naslovu prvaka. U 35. premierligaškom kolu lakoćom su se obračunali sa Swansea Cityjem i ispratili ga kući s četiri komada u mreži (4:0).

Sjajni Ryad Mahrez u 11. minuti ukrao je loptu Williamsu i ostao potpuno sam pred Fabianskim, napadač Leicestera nije dugo oklijevao i zakucao je loptu u bliži kut za eksploziju oduševljenja na stadionu King Power.

Domaći nogometaši u 29. minuti udvostručili su svoju prednost, a na scenu je stupio Leandro Ulloa. Argentinac je dobio priliku umjesto suspendiranog Jamieja Vardyja i iskoristio ju je na najbolji način. Nakon slobodnog udarca Dannyja Drinkwatera u 29. minuti oslobodio se svog čuvara i zabio glavom za 2:0.

U 60. minuti zabio je svoj drugi na utakmici, Schlupp je sve napravio sam i potom nesebično dao na drugu stativu, lopta je uz malo sreće došla do Ulloe kojem nije bilo teško gurnuti je u nebranjenu mrežu.

 


Domaći nogometaši zabili su četvrti pet minuta prije kraja. Mark Albrighton dočepao se lopte na pet metara od gola nakon nekoliko odbijenih lopti i silovito ju zakucao pod prečku.


U idućem kolu Leicester mora na noge raspoloženom Unitedu, potom ga u posljednjoj domaćoj utakmici očekuje Everton, a naslov bi mogao proslaviti na Stamford Bridgeu u posljednjem kolu.

"Lisice" su danas osigurale drugo mjesto na koncu sezone i pobjegle Tottenhamu, jedinom preostalom "lovcu" na osam bodova, no "Spursi" će svoju utakmicu 35. kola igrati tek sutra protiv West Broma.

Gol Ryada Mahreza za 1:0:

 


Gol Leonarda Ulloe za 2:0:

 

 Gol Leonarda Ulloe za 3:0:


Marc Albrigton 4:0

___________________________________________________________________________

Arsenal remijem ispao iz utrke za naslov


U utakmici 35. kola Engleske lige Sunderland i Arsenal su odigrali bez golova. "Topnici" su ostali bez matematičke mogućnost za naslov u Premier ligi i preostaje im jedino borba za plasman u Ligu prvaka.

Najveću priliku na utakmici propustio je domaći igrač Patrick van Aanholt pogodivši stativu, a potom su svoje promašili i napadači Arsenala. No Sunderland će biti sretniji osvojenim bodom jer je napokon izašao iz opasne zone.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.