TRANSFERI

AS: Atleticu hitno treba napadač. Na popisu su zvijezde PSG-a, Milana...

Foto: Getty Images / Guliver Image

ATLETICO MADRID ima problema s napadačima ove sezone. Alvaro Morata je nakon sjajne serije od šest uzastopnih golova na isto toliko utakmica stao. Diego Costa je često ozlijeđen, Nikola Kalinić je poslan na posudbu u Romu, a klub igra na tri fronta (La Liga, Liga prvaka i Kup), zbog čega trener Diego Simeone hitno traži pojačanje.

Prema pisanju AS-a, na popisu Atletica su četiri napadača, od kojih bi jedan za mjesec dana mogao stići na Wandu Metropolitano.

Rodrigo iz Valencije bio je blizu Atletica još tijekom ljeta, ali je njegov dolazak ovisio o prodaji Angela Corree u Milan, što se na kraju nije dogodilo, pa je i reprezentativac Španjolske ostao na Mestalli i do sada zabio tri gola, uz osam asistencija. Ima ugovor do ljeta 2022. i Valencija traži najmanje 50 milijuna eura za njega.

Drugi na popisu je Edinson Cavani, koji je na pragu odlaska iz PSG-a jer je dolaskom Maura Icardija izgubio mjesto u prvih 11. Urugvajski napadač će na ljeto postati slobodan igrač pa francuski prvak želi nešto i zaraditi njegovom prodajom u siječnju. To bi mogao iskoristiti Simeone i dobiti iskusnog napadača (zabio za PSG dva gola ove sezone) za 20-ak milijuna eura.

Gleda Cholo i prema Serie A, gdje prati dva napadača - Krzysztofa Piateka iz Milana i Andreu Belottija iz Torina. 

Nakon sjajne prošle sezone, u kojoj je kombinirano za Genou i Milan zabio 30 golova, Piatek je ove tek tri puta pogodio, od čega dva puta iz penala. Sve manje imaju strpljenja za poljskog napadača na San Siru, a njegova budućnost ovisi o sljedeće tri utakmice protiv Bologne, Sassuola i Atalante.

Piatek košta oko 40 milijuna eura, a Rossoneri bi ga zamijenili Zlatanom Ibrahimovićem, ali i mogućim dolaskom Evertona iz Gremija, dok je od napadača tu i talentirani Rafael Leao. 

S druge strane, od svih napadača koje prati Atletico u najboljoj je formi Belotti. Talijan je do sada zabio 13 golova za Torino i vratio se u formu zbog koje su ga tražili brojni europski klubovi prije par sezona. Belotti ima ugovor do ljeta 2022. godine pa njegova cijena polako pada, ali je vlasnik Torina Urbano Cairo poznat kao tvrd pregovarač i teško bi ga prodao za manje 50 milijuna eura.

Atletico nema puno vremena jer mu je hitno potrebno pojačanje u vrhu napada, a bit će zanimljivo vidjeti za kojeg će se igrača na kraju odlučiti. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.