hnl europa

As: Bezobrazni i nepobjedivi Dinamo je ugašen

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MADRIDSKI As ističe da je Villarreal pobijedio kod Dinama (1:0) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europa lige zahvaljujući pobjedničkom mentalitetu trenera i jednog napadača te nepogrešivosti drugog.

"Villarreal je do važne pobjede došao zahvaljujući kompetitivnom genu kojeg su mu usadili pobjednici Europa lige Emery i Bacca te nepogrešivi Gerard Moreno. On je golom za pobjedu kod Dinama došao do 24 zgoditka ove sezone te čak 15. od početka ove godine. 

"Istinski velikan srušio je Dinamo kada je bio bezobrazan i nepobjediv"

Međutim, ono što ga čini istinskim velikanom je što je vođa koji suigrače puni samopouzdanjem, a suparnike strahom. Upravo to je napravio u ključnom trenutku na kraju poluvremena, kada je Dinamo na svom terenu bio onakav kakav je ove sezone u Europi - bezobrazan i nepobjediv. Moreno je tada iz ničega izmislio penal i pobjednički gol. Kada je bilo najpotrebnije. Odlika zvijezda je da se pojave kada su najpotrebnije, a Moreno nikada ne propušta zakazani sastanak."

Poput Marce i ovaj španjolski sportski dnevnik kao ostale ključne igrače pobjede njihove momčadi navodi Pareja i Triguerosa. "Sjajno su prolazili između linija."

"Dinamo je dobro otvorio utakmicu, ali falio mu je zadnji pas. Nije iskoristio nesigurnost golmana"

Što se tiče Dinama, As piše: "Pokušavao je ponoviti igru koja mu je donijela veliku pobjedu protiv Tottenhama. U prvom dijelu je dobro i brzo kružio s loptom, što su posebno učinkovito radili Oršić i Majer, ali domaćinu je nedostajalo preciznosti u završnici. Nisu iskoristili ni što je Villarrealov golman Rulli bio nesiguran u prekidima."

"Lovac je postao lovina"

As ističe da je Dinamo potonuo nakon primljenog gola: "Izgubio je samopouzdanje i bezobrazluk te od onog koji diktira tempo postao pratitelj i lovac na Villarreal. Trener gostiju Unai Emery na to je odgovorio osvježavanjem momčadi kako bi dotukao Dinamo. To bi mu i uspjelo da Alcacer nije promašio veliku priliku u 65. minuti."

"Villarreal je jednom nogom u polufinalu"

Zaključak Asa je: "Bez obzira na to što je Villarreal propustio riješiti prolazak već nakon prve utakmice, plijen koji nosi iz Zagreba nije zanemariv. Villarreal je jednom nogom u polufinalu."

Dodajmo da su u izvještaju madridskog dnevnika samo dva igrača Dinama dobila prolazne ocjene. To su Oršić i Majer.

Pročitajte više