sp 2022

As Maroka neće igrati protiv Hrvatske na SP-u: "Vaha je jedini problem"

Foto: Profimedia

VAHID HALILHODŽIĆ je zbog prijetnje otkazom popustio te kao izbornik Maroka odlučio pogaziti principe. Točnije, u reprezentaciju vratiti najveće zvijezde momčadi koje je od tamo izbacio zbog nediscipline te nakon toga rekao da ih više neće zvati. Oni su mu uzvratili još žešće i činilo se da Maroko nastavlja ili s Vahom ili s njima.

Vaha bi čak treći put ostao bez SP-a koji je izborio pa je pogazio principe

Međutim, BiH stručnjak koji je izbornik Maroka tada se našao pred ultimatumom saveza: ili će protjerane zvijezde vratiti u reprezentaciju ili će dobiti otkaz. S obzirom na to da bi Vaha tako čak treći od četiri puta, koliko je izborio SP-a, ostao bez najvećeg natjecanja zbog svađe sa savezima, postao je fleksibilniji.

Tako je pomirbom i nasmijanim poziranjem završio sastanak s Ajaxovim desnim bočnim Noussairom Mazraouijem, nakon čega slijede sastanci s ofenzivcima Hakimom Ziyechom iz Chelseaja te Amineom Haritom, igračem Schalkea na posudbi u Marseilleu. 

Legendu ne zanima pomirba s omraženim Vahom

Ipak, u reprezentaciju se sigurno neće vratiti legenda marokanskog nogometa. Younes Belhanda (32), koji je s Montpellierom, Galatasarayem i Dinamom Kijev osvajao prvenstva te igrao još za Schalke i Nicu, sada je kao veznjak Adanaspora poručio: 

"Problem je Vahid. Točnije, Vahid je jedini problem. Nisam se odrekao reprezentacije jer on nije vječan i vratit ću se čim on više ne bude izbornik. Vjerno pratim reprezentaciju i sve što se događa s njom", rekao je Belhanda koji je za Maroko nastupio 57 puta, a odigrao je i sve tri utakmice na prošlom SP-u. Na onom koje se igra za pola godine Maroko je u skupini s Hrvatskom, Belgijom i SAD-om.