As: Novi Modrić gostuje kod Betisa

Foto: Profimedia

DINAMO gostuje kod Real Betisa u prvoj utakmici doigravanja za osminu finala Konferencijske lige. Momčad Sergeja Jakirovića čeka težak zadatak kod trenutno šestoplasirane momčadi La Lige, no Španjolci su oprezni kada je riječ o Dinamu. Tako i Jose A. Espina, novinar Asa, upozorava na Brunu Petkovića i Martina Baturinu, kojeg je u naslovu nazvao "novim Modrićem".

Španjolski novinar: Betisu u goste dolazi novi Modrić

"U Dinamovih jedanaest briljira napadač Bruno Petković, reprezentativac koji je prošao pola Italije, a prije nekoliko godina odlučio se vratiti kući. Uz njega je, odnosno na terenu iza njega, jedno od onih velikih obećanja koje mala balkanska država (četiri milijuna stanovnika) tako često nudi: Martin Baturina. Radi se o veznjaku kojeg se zbog visine (1.72 m) i stila u igri s loptom uspoređuje s najboljim hrvatskim igračem novijeg doba, Madriđaninom Lukom Modrićem", piše Espina.

Španjolski novinar dodaje kako Baturina nije toliko dobar u organizaciji igre koliko Modrić, ali da više sudjeluje u završnici. Espina piše i da je Baturina na Transfermarktu već dostigao vrijednost od 18 milijuna eura, ali i da taj iznos ove sezone tek treba opravdati jer je na učinku od svega tri pogotka i tri asistencije.

"Ipak, izbornik Zlatko Dalić ima ga među kandidatima za nastup na Euru ovog ljeta. U vjerojatno posljednjem Modrićevom velikom plesu, Dalić će pokušati natjerati njegovog nasljednika da počne učiti u blizini genija i unutar velikog događaja poput ovog. Ali Baturina će morati napraviti još jedan korak naprijed. Benito Villamarin čini se idealnim mjestom da ponovno pokaže kako zaslužuje usporedbu s izvrsnom desetkom Real Madrida", zaključuje španjolski novinar.