As: PSG ima dva trika kojima će pokušati nagovoriti Mbappea na ostanak

Foto: EPA

ZA MANJE od mjesec dana Kylian Mbappe moći će slobodno pregovarati s klubovima koji bi ga željeli dovesti. To znači da Paris Saint-Germain ima manje od mjesec dana da osigura njegov potpis na produženje ugovora, zadrži ga u svojoj svlačionici ili barem izbjegne rizik da velika zvijezda svjetskog nogometa na kraju sezone napusti klub bez ijednog eura koji bi išao u smjeru PSG-ove blagajne.

Mbappe je već jednom bio u takvoj situaciji, većina svjetskih medija preselila ga je u Real, kamo ga i sad seli, a onda je PSG izvukao ponudu koju Mbappe nije mogao ili želio odbiti. Prema pisanju The Timesa, ona je bila sljedeća: Mbappe je dobio 125 milijuna eura za potpis ugovora i trogodišnje produženje uz obećanu isplatu od 250 milijuna eura.

Olimpijske igre i lov na Onnisa

U Parizu se nadaju da će ponovno uspjeti u takvom naumu, a uz ogroman novac imaju i, kako to piše As, dva trika kojima žele nagovoriti uskoro 25-godišnjeg napadača na ostanak. Jedan su Olimpijske igre u Parizu, a drugi mogućnost da postane najbolji strijelac francuskog prvenstva svih vremena.

Golom koji je prekjučer zabio Le Havreu Mbappe je došao do 179 gola u Ligue 1, i to u 230 odigranih utakmica. Za Monaco ih je zabio 16, a u 189 susreta za PSG preostale. Rekorder je Delio Onnis koji je u razdoblju od 1971. do 1986. u 449 susreta postigao 299 golova.

Odluka početkom godine

Činjenica da se Mbappe rodio u Parizu, a odrastao u obližnjem Bondyju te da će se u Parizu sljedeće godine održati Olimpijske igre, drugi su adut na koji u PSG-u računaju. Mbappe bi tako na kućnom pragu mogao nastupiti kao jedan od trojice igrača starijih od 23 godine.

Prošli mjesec Mbappe je rekao da će poštivati odluku kluba, koji brine njegov mogući nastup na Igrama, no u PSG-u su mu spremni to omogućiti. Mbappeova odluka očekuje se početkom sljedeće godine.