koronavirus u sportu

Ogroman broj zaraženih u Aston Villi. Klub je zatvorio trening-centar

Foto: EPA-EFE

ASTON VILLA zatvorila je danas svoj trening-centar u Bodymoor Heathu zbog velikog broja zaraženih igrača i članova osoblja.

Klub iz Birminghama je već u ponedjeljak nakon prvog tjednog testiranja imao veliki broj zaraženih, a brojka se povećala nakon što su danas došli nalazi novog testiranja. Zbog toga je otkazan današnji trening uoči sutrašnje utakmice 3. kola FA kupa protiv Liverpoola.

Aston Villa nije objavila koliko je zaraženih i o kojim je igračima riječ i još se ne zna hoće li se igrati sutrašnja utakmica. Nijedan klub neće biti automatski diskvalificiran zbog nedovoljnog broja igrača, ali je Engleski savez poručio klubovima da moraju igrati ako imaju barem 14 zdravih igrača u klubu, uključujući i juniore. Tako se želi spriječiti odgađanje utakmica i pretrpavanje ionako pretrpanog kalendara.

Ovaj slučaj pojavio se tri dana nakon što je Premier liga objavila da ima 40 zaraženih nogometaša, što je rekord od kad je izbila pandemija, zbog čega su već bile odgođene dvije utakmice prvenstva.

U subotu su u 3. kolu FA kupa trebali igrati Southampton i Shrewsbury, ali je ta utakmica otkazana jer trećeligaš jednostavno nema dovoljan broj igrača koji nemaju koronavirus. Iz istog razloga je skoro otkazana i subotnja kup utakmica između Derbyja i Chorleya, ali je Derby ipak odlučio poslati momčad sastavljenu od U-23 i U-18 igrača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.