TRANSFERI

Atletico doveo igrača iz Katalonije. Simeone kompletirao obranu za novu sezonu

Foto: Atletico Madrid

DIEGO SIMEONE kompletirao je obranu za novu sezonu.

Atletico Madrid danas je potvrdio novo pojačanje. Poslije Brazilaca Felipea i Renana Lodija te Kierana Trippera, na stadion Wanda Metropolitano stigao je i Mario Hermoso.

>> Nova era Atletica: Klub je konačno počeo ulagati u Simeonea

Donedavni prvotimac Espanyola potpisao je petogodišnji ugovor vrijedan 25 milijuna eura, ali neće sav novac završiti u Kataloniji. Polovica tog iznosa ide na račun madridskog Reala. Kraljevski klub je, kad je prodavao Hermosa, ubacio u ugovor povratnu klauzulu po kojoj ga može otkupiti za samo 7,5 milijuna eura ili dobiti 50 posto od narednog transfera ako ponuda bude bolja od postojeće.

Na kraju su Los Blancosi procijenili da im je bolje uzeti pola odštete jer im igrač, prema zamislima Zinedinea Zidanea, nije potreban za sezone koje dolaze.

Espanyol je također dobro prošao u ovom poslu. Osim ovih 12,5 milijuna eura, dobit će i dodatna četiri milijuna kroz bonuse, a Atletico se obvezao da će na Cornellu dostaviti i 20 posto od sljedeće prodaje 24-godišnjeg Hermosa.

Riječ je o nogometašu koji je prethodne dvije sezone zablistao u plavo-bijelom dresu, bio je član Realove Castille, a u sezoni 2015./16. igrao je za B momčad Valladolida.

Planirano je za u Madridu zamijeni Lucasa Hernandeza koji je otišao u Bayern za 80 milijuna eura.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.